Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Εστίασης: Ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος με τα κουνούπια

ΕΝΩΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
30 Αυγούστου 2024 / 11:18
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ελπίζει σε άμεσες και ουσιαστικές ενέργειες από την πλευρά των αρμοδίων, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα αυτό και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας."

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας με ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία της για το πρόβλημα των κουνουπιών, ζητώντας άμεση λύση, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον τουρισμό και την τοπική οικονομία. Επιπλέον ζητά ενημέρωση για τα μέτρα στήριξης που προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιοι φορείς. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί λόγω της αύξησης των κουνουπιών κατά την κορύφωση της τουριστικής σεζόν. Σε μια περίοδο που ο κλάδος της εστίασης προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες, το πρόβλημα των κουνουπιών αποτελεί ένα επιπλέον εμπόδιο, που μπορεί να αποθαρρύνει τουρίστες και να περιορίσει τις δραστηριότητες των κατοίκων.

Εκτός από την ταλαιπωρία που προκαλούν τα κουνούπια, οι επαγγελματίες της εστίασης βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται, καθώς οι τουρίστες αποφεύγουν να κυκλοφορούν και προτιμούν να παραμένουν στα καταλύματά τους. Αυτό δημιουργεί ένα αρνητικό κλίμα για την τουριστική εμπειρία στο νησί.

Ζητούμε την άμεση λήψη μέτρων από τις αρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση των κουνουπιών, με τρόπο που να προστατεύει τόσο την υγεία των κατοίκων όσο και το περιβάλλον. Η έξαρση της γρίπης του Δυτικού Νείλου αποτελεί μια επιπλέον ανησυχία, και θέλουμε να ενημερωθούμε για τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Παράλληλα, θα θέλαμε να ενημερωθούμε για τα μέτρα στήριξης που προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιοι φορείς για τους επαγγελματίες της εστίασης που πλήττονται από την κατάσταση αυτή.

Η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ελπίζει σε άμεσες και ουσιαστικές ενέργειες από την πλευρά των αρμοδίων, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα αυτό και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.»

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.