Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.ΣΥ.: Δεν ψηφίσαμε την απόφαση για τέλος χρήσης του Δημοτικού Θεάτρου το 2018

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
27 Αυγούστου 2024 / 12:37

"Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχώρησαν όλοι μαζί πριν από την έναρξη του συγκεκριμένου θέματος"

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΛΑ.ΣΥ.).Είναι γνωστές και δικαιολογημένες οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε η ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων σχετικά με την από 15/09/2024 καταβολή τέλους παραχώρησης χρήσης του Δημοτικού Θεάτρου από συλλόγους, σωματεία κ.ά για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Για την ουσία της απαράδεκτης αυτής απόφασης του Δημάρχου και των καταστροφικών συνεπειών που θα έχει στις πολιτιστικές δραστηριότητες των πολιτιστικών σωματείων και γενικά του πολιτισμού στην Κέρκυρα η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ήδη τοποθετηθεί με σχετική ανακοίνωσή της.

Με αυτή την ανακοίνωσή μας θέλουμε να επισημάνουμε τις ανακρίβειες που ειπώθηκαν και δημοσιεύθηκαν αυτές τις μέρες και άθελα ή ηθελημένα έπληξαν την αξιοπιστία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ότι δηλαδή κατά την συζήτηση του θέματος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17/09/2018 (απόφαση 21-519), οι τότε Δημοτικοί μας Σύμβουλοι υπερψήφισαν την επιβολή του τέλους, που σήμερα απλά υλοποιεί η Δημοτική αρχή. Με άλλα λόγια δηλαδή «...Γιατί φωνάζετε και διαμαρτύρεστε ... Όλοι τα ίδια κάνετε»…

Έτσι αυτές τις μέρες και διαβάσαμε και ακούσαμε ότι:  «Όλοι είχαν ψηφίσει ΝΑΙ για την επιβολή τέλους..», «Ψηφίστηκε το 2018 ομόφωνα από όλες τις παρατάξεις: Νικολούζου, Τρεπεκλή, Υδραίου, Χαραλάμπους...» και άλλα τέτοια.

Όλα αυτά, διατυπώθηκαν και αναπαράχθηκαν ελαφρά τη καρδία χωρίς να μπει κάποιος στον κόπο να ρωτήσει την άποψη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για αυτά που αφορούν άμεσα τη δική της στάση. Να διερωτηθεί αν είναι δυνατόν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», γνωστοί για τους αγώνες τους για τον πολιτισμό και για τη συνολική ενίσχυση των πολιτιστικών σωματείων είναι δυνατό την ίδια ώρα να ψηφίζουν τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις.

Αυτό ούτε ήταν δυνατό να γίνει ούτε έγινε ποτέ. Αρκούσε μια στοιχειώδης αναζήτηση στα απoμαγνητοφωνημένα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης για να διαπιστώσει κάποιος ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχώρησαν όλοι μαζί (αντιγραφή από τα πρακτικά: οι κ.κ. Χ. Χαραλάμπους, Θ.Μ. Μάστορας, Στ. Πελάης, Β. Αρμενιάκος, Ι. Πιέρρης) πριν από την έναρξη του συγκεκριμένου θέματος.

Οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι δεν αποχώρησαν επειδή ξαφνικά όλοι κουράστηκαν. Με την συγκροτημένη αποχώρηση τους ήθελαν αφενός να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους για την απαράδεκτη εισήγηση αλλά και το προχωρημένο της ώρας που αυτή ήρθε προς συζήτηση. Αφετέρου να μη νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους την απαράδεχτη απόφαση που σήμερα υλοποιώντας την η Δημοτική Αρχή του κ. Πουλημένου ουσιαστικά δυσχεραίνει σε αφάνταστο βαθμό κάθε έκφραση πολιτιστικής δραστηριότητας στο τόπο μας.

Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων και διαστρεβλώσεων.

26/08/2024

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ