Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε συντονισμό Δήμου- Πολιτών για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων καλεί ο Αντιδήμαρχος Γαλάνης

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
23 Αυγούστου 2024 / 13:50
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά την περίοδο του ψεκασμού των φρεατίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας  Υγείας, του Δήμου Κεντρικής  Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων,  Σπύρος Γαλάνης με ανακοίνωσή του καλεί τους δημότες, που έχουν πρόβλημα στα σπίτια ή στα καταστήματά τους με κατσαρίδες, να προχωρήσουν σε  απεντόμωση την ίδια περίοδο που γίνεται από τον Δήμο απεντόμωση στα φρεάτια. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Συντονισμός ενεργειών Δήμου και Δημοτών για την αντιμετώπιση των κατσαρίδων κατά την περίοδο του ψεκασμού των φρεατίων 

Ο πληθυσμός των κατσαρίδων και άλλων εντόμων έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία και το πρόβλημα είναι ακόμα εντονότερο τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ειδικά φέτος, με ηπιότερο χειμώνα και με υψηλές θερμοκρασίες που ήρθαν νωρίτερα ευνόησαν ακόμα περισσότερο, καθώς η υγρασία και το θερμό κλίμα είναι ό,τι καλύτερο για την αναπαραγωγή τους.

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας κ Διαποντίων Νήσων έχει ήδη υλοποιήσει παρεμβάσεις (1η εφαρμογή) για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων (κατσαρίδες κ.λπ.) στην Δημοτική Ενότητα Κερκύρας, μετά από διαγωνιστική διαδικασία που πραγματοποιείται ετησίως, με εξωτερικό συνεργάτη.

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε προληπτικές ή κατασταλτικές εφαρμογές στα φρεάτια των δικτύων των όμβριων υδάτων.

Οι εργασίες που ακολουθούν, αφορούν την 2η τακτική εφαρμογή με δύο συνεργεία και ξεκινούν από την 26/08/24 έως και την 27/08/24 και θα εφαρμοστούν στις κάτωθι περιοχές:

26/08/2024 (2η ΕΦΑΡΜΟΓΗ )

ΦΡΕΑΤΙΑ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

27/08/2024 (2η ΕΦΑΡΜΟΓΗ )

ΦΡΕΑΤΙΑ ΜΑΝΤΟΥΚΙ

26/08/2024 (2η ΕΦΑΡΜΟΓΗ )

ΦΡΕΑΤΙΑ ΓΑΡΙΤΣΑ

27/08/2024 (2η ΕΦΑΡΜΟΓΗ )

ΦΡΕΑΤΙΑ ΣΑΡΟΚΟ

Διευκρινίζεται ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων από το Δήμο, δεν είναι δυνατόν να επιλύσουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δεν γίνει και από τους πολίτες συντονισμένη απεντόμωση των οικιών ή καταστημάτων τους, όπου το πρόβλημα εμφάνισης κατσαρίδων είναι έντονο, κατά την ίδια περίοδο με τις εφαρμογές των συνεργείων του Δήμου.»

ΦΩΤΟ@ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ/ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.