Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όχι όπως πέρσι. Ανοικτό μένει το κέντρο. Κυκλοφοριακά μέτρα κατά περίπτωση

Το ΣΒΑΚ θα δώσει λύσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού ζητήματος
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
30 Ιουλίου 2024 / 18:55
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Ο δήμαρχος άκουσε τους εκπροσώπους αρχών, θεσμών και φορέων και σήμερα, αύριο θα τα ανακοινώσει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν θα επαναληφθεί ο αποκλεισμός του ιστορικού κέντρου για τους εποχούμενους επισκέπτες. Κι έτσι η «κατάκτηση» του διαχωρισμού κατοίκων με τουρίστες θα καταστεί ανενεργή. Αντ' αυτού η δημοτική Αρχή προσανατολίζεται σε τροχονομικές ρυθμίσεις κατά περίπτωση, τα αυγουστιάτικα 24ωρα κυκλοφοριακής αιχμής. Αυτό σημαίνει πως θα κλείνουν δρόμοι όταν κρίνεται πως έτσι απαιτείται και θα ανακατευθύνονται τα οχήματα.

Αυτές οι σκέψεις πιστεύεται πως πρυτανεύουν στους τοπικώς κρατούντες για το καλοκαιρινό κυκλοφοριακό, ύστερα από την σύσκεψη που κάλεσε την Τρίτη ο δήμαρχος. Φώναξε τους εμπλεκόμενους, απ' ότι φάνηκε, για να τους ακούσει. Διότι ανακοινώσεις δεν έγιναν και το δελτίο Τύπου παραπέμπει στην επικείμενη ανακοίνωση. Δεν άκουσε όμως, ούτε αυτός ούτε κανείς άλλος, τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων transfer αλλά και κόκκινων λεωφορείων, διότι απλώς αυτοί δεν πήγαν στην σύσκεψη. Αντ' αυτών, υπήρξαν ένθερμοι που υποστήριξαν πως όταν τα Γραφεία πουλάνε εστιατόρια της πόλης (σ.σ. αναφέρθηκαν συγκεκριμένα) δεν μπορεί οι πελάτες τους να μην οδηγούνται εκεί οδικώς! Ωραία ιδέα.

Και κάπως έτσι, η μια σκέψη των παρισταμένων ακύρωνε την άλλη, απομένοντας η γενική προτροπή «γράφτους» προς την Αστυνομία. Αυτή επίκληση δίκην φύλλου συκής της οργάνωσης και της διευθέτησης του κυκλοφοριακού. Κι ας έχει βεβαιώσει η Τροχαία, όπως αναφέρθηκε, κοντά τέσσερις (4) χιλιάδες παραβάσεις στάθμευσης από την αρχή του χρόνου. Άλλαξε κάτι;

Και σαν να μην έφταναν αυτά, αποκλείσθηκαν και οι έκτακτοι χώροι περιφερειακής στάθμευσης, που χρησιμοποιήθηκαν άλλες χρονιές και το Πάσχα. Στο λιμάνι πλέον λειτουργεί η νέα είσοδος και τα εκδοτήρια εσωτερικού ενώ αποκλείσθηκε και το ΕΑΚΚ. 

Έτσι επιστρατεύτηκαν δύο νέοι χώροι περιφερειακής στάθμευσης που θα χρησιμοποιηθούν φέτος για πρώτη φορά. Για τα οχήματα που εισέρχονται από το νότιο τμήμα του νησιού, θα διατεθεί ο χώρος του «Λυρικού». Για τα οχήματα που εισέρχονται από τον Βορρά, ο Δήμος εξασφάλισε από το πανεπιστήμιο και θα διαθέσει τον χώρο του στην «Παλλάδα».

Στην σύσκεψη αξιολογήθηκαν τα μέτρα που εφαρμόστηκαν πιλοτικά τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να μην αποκλειστεί η πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο αλλά να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία και να διασφαλιστεί η πρόσβαση των οχημάτων πρώτης ανάγκης.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα, μπορεί και σήμερα, θα καταρτίσει και θα ανακοινώσει το νέο πλαίσιο μέτρων που θα εφαρμοστούν φέτος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.