Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπούκας και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους

ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ
19 Ιουλίου 2024 / 12:03

Μήλον της έριδος η διαχρονική και τώρα στελεχική επάρκεια της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου

ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Ο Χ Μπούκας έγραψε: Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, έβγαλε ανακοίνωση γιατί νοιάζεται για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας. Ερωτήματα που κάνει ο Τομέας Υγείας του.. Χρυσόστομου Μπούκα:

1ον. Πόσοι Παθολόγοι υπηρετούσαν όταν ανέλαβε ο… Πολάκης;

2ον. Πόσοι Παθολόγοι έφυγαν επί… Πολάκη;

3ον. Πόσοι Παθολόγοι προσλήφθηκαν επί.. Πολάκη;

Για να μην ιδρώνουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας πράξεις, τους διευκολύνουμε, απαντώντας στα δύο πρώτα ερωτήματα:

1ον. Υπηρετούσαν εφτά (-7-) ΜΟΝΙΜΟΙ Παθολόγοι (2 Διευθυντές, 3 Επιμελητές Α! και 2 Επιμελητές Β!)

Για να μην αναφέρουμε τους Ειδικευόμενους Ιατρούς της Παθολογικής που ήταν εννιά (-9-).

2ον. Έφυγαν πέντε (-5-) Παθολόγοι (Μ. Χ, Τ.Π, Κ.Β, Μ.Κ, Τ.Χ)

(7-5=2 όσοι υπηρετούν και σήμερα που δήθεν κόπτεται και αγωνιά ο ΣΥΡΙΖΑ).

Ας απαντήσουν τουλάχιστον στο 3ο ερώτημα. Ευκολάκι!

Επισήμανση 1η: Επειδή απαντούν επί παντός επιστητού εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να υποβαθμίζουν και εν τέλει να ευτελίζουν κύριες επισημάνσεις, ο.. Τομέας Υγείας του Χρυσόστομου Μπούκα, ΔΕΝ προτίθεται να τους ακολουθήσει στον κατήφορο.

Ας ερωτηθούν οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας.

Επισήμανση 2η: Καλά κάνουν τα παιδιά. Αντιπολίτευση (νομίζουν ότι) κάνουν. Αλλά για να είσαι σοβαρός και στο ελάχιστο πιστευτός, κάνε την αυτοκριτική σου και μετά πάρε το λάβαρο της επανάστασης και… γιούργια!

 

Και ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε

 

Και εκεί που περιμέναμε να ενοχληθεί από τις ανακοινώσεις μας της επιτροπής υγείας για το έργο του κ. Γκικα η ΝΔ, είδαμε απάντηση στο χθεσινό δελτίο τύπου για την υποστελέχωση στης παθολογικής κλινικής, από τον κ. Μπούκα, που ιστορικά μέχρι και σήμερα ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Το γιατί όμως ένα γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, επιτίθεται ακόμα και σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για τη στελέχωση την 3ετία 2016-2019, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δε διοικεί το νοσοκομείο από 5ετίας, είναι ένα καλό παράδειγμα για το ρόλο που έπαιξε το ΠΑΣΟΚ ως δεκανίκι της δεξιάς επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανής ο διαχρονικός ρόλος του κ.Μπουκα απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και την τότε διοίκηση του νοσοκομείου. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση συνδικαλιστικού οργάνου το 2015, διαφορετικού από την ΕΓΕΣΥΚ, στην οποία έλαβε τη θέση του προέδρου. Σωματείου με πληθώρα ανακοινώσεων και μηνυτήριων αναφορών απέναντι στην τότε διοίκηση, που είχαν υπερπροβολή από συγκεκριμένα ΜΜΕ. Σωματείο το οποίο διαλύθηκε  με την αποχώρηση του από το νοσοκομείο.

Για να μην αφήνονται όμως  σκιές, όπως αυτές που προσπαθεί να αφήσει ο κ. Μπούκας, περί της στελέχωσης του νοσοκομείου, όσον αφορά την Παθολογική κλινική του νοσοκομείου και την κάλυψη των παθολογικών επειγόντων, υπηρετούσαν τοποθετημένοι στο τέλος του 2019 πέντε μόνιμοι Παθολόγοι (Ν.Α, Δ.Π., Χ.Τ., Κ.Μ, Δ.Μ) στις 9 οργανικές (στελέχωση μόνιμων 55%),  και 10 περίπου ειδικευόμενοι.

Επιπλέον επί ΣΥΡΙΖΑ δόθηκαν απτά κίνητρα σε επικουρικούς ιατρούς (επίδομα περιφέρειας 350 ευρώ το μήνα) και στελέχωσαν το νοσοκομείο.  Έτσι τα περισσότερα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ στην παθολογική κλινική προσφέραν τις υπηρεσίες ακόμα 2 επικουρικοί (Δ.Α. πήρε μόνιμη θέση σε άλλο νοσοκομείο και αποχώρησε το 2019 και Χ.Τ-μονιμοποιήθηκε το 2018), φτάνοντας τη στελέχωση ανά περιόδους στο 70-80% συνυπολογίζοντας τον ίδιο που συνταξιοδοτήθηκε στο τέλος του 2018.

Επιπλέον η παθολογική κλινική ενισχύονταν συχνα όλα αυτά τα χρόνια από παθολόγους των Κέντρων Υγείας της Κέρκυρας, ενώ έμειναν στο τέλος του 2019 σε στάδιο προκήρυξής άλλες 2 μόνιμες θέσεις παθολόγων.

Σήμερα η κλινική έχει μόλις 3 μόνιμους ιατρούς (Ν.Α, Δ.Π., Δ.Μ) – (στελέχωση μόνιμών 33%) με τη μια μάλιστα να βρίσκεται εκτός εφημέρευσης για λόγους υγείας. Ταυτόχρονα έχει μείνει με μόνο 1 ειδικευόμενο και κανένα επικουρικό, ενώ κάνει συμβάσεις με μπλοκάκια παροχής σε ιδιώτες, που μπαίνουν και βγαίνουν, παρότι οι αποζημιώσεις είναι μεγαλύτερες από αυτές των μόνιμών ιατρών και έχουν ταυτόχρονα και ιδιωτικό έργο. (Αυτά που κατηγορούσαμε για τους παλιούς ΙΚΑτζήδες δηλαδή).

Θα θυμίσουμε επίσης ότι επί ΣΥΡΙΖΑ η συνολική στελέχωση του νοσοκομείου αυξήθηκε από 81 ιατρούς το 2016 σε 104 γιατρούς στο τέλος του 2019 (30% δηλαδή αύξηση συνολικά). Αυτά όσον αφορά τα δεδομένα και ας ρωτήσει ο ίδιος τις διοικητικές υπηρεσίες να τα επιβεβαιώσει.

Το πρόβλημα στελέχωσης του νοσοκομείου είναι εμφανές πλέον σε όλους με τη πτώση στελέχωσης την τελευταία 4ετία αγγίζει περίπου το 15%, περα από την κατάσταση της παθολογικής όπως την αναφέραμε παραπάνω.

Το πρόβλημα λοιπόν για το ΠΑΣΟΚ ότι ακόμα και σήμερα που όλος ο κόσμος έχει ανάγκη για τη συσπείρωση της κεντροαριστεράς και τη σύμπραξη των 2 χώρων, απέναντι στη δεξιά λαίλαπα,  ανέχεται στο εσωτερικό του άτομα που συνεχίζουν, ως γνήσια δεκανίκια της δεξιάς, να δημοσιολόγουν, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι όλοι ίδιοι είναι.

Δημοσιολογούν μάλιστα, εκεί που η ίδια η ΝΔ είναι ανίκανη να αρθρώσει λόγο, όταν παρουσιάζει τα φύκια (μετακίνηση στρατιωτικού παθολόγου για 1 μήνα) ως μεταξωτές κορδέλες, για την παθολογική κλινική, ως γνήσια δεκανίκια της.

Ας τους χαίρεται και ας τους ανέχεται ως μέλη του ΠΑΣΟΚ, η τοπική νομαρχιακή, για να είναι σαφής και ο δικός της ρόλος