Κυριακή 08.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς επίλυση το πρόβλημα του νερού στον Αη Γόρδη

ΝΕΡΟ
15 Ιουλίου 2024 / 11:38
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Νέα βαθύτερη γεώτρηση και στους Κυνοπιάστες των οποίων κατέβηκε η στάθμη του υδροφορέα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χτύπησε φλέβα νερού η βαθύτερη γεώτρηση στην περιοχή του Αη Γόρδη. Οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΚ πιστεύουν πως για φέτος δεν θα υπάρξει ξανά οξύ πρόβλημα έλλειψης νερού. Στο μεταξύ θα προχωρήσουν σε νέα, βαθύτερη εννοείται, γεώτρηση και στους Κυνοπιάστες, όπου παρατηρείται πρόβλημα στον υδροφορέα (σ.σ. η στάθμη του έχει υποχωρήσει πολύ). Επισημαίνεται ότι η εικόνα των γεωτρήσεων, που πραγματοποίησαν κατά το παρελθόν οι κοινότητες δεν είναι και τόσο καθαρή στα μάτια των τεχνικών της ΔΕΥΑΚ όσον αφορά στην κατάσταση του υδροφορέα. Πάντως τα επικείμενα τότε προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Κέρκυρας ήταν ορατά προ τουλάχιστον τριετίας.

Στα ερωτήματα που τίθενται γιατί δεν χρησιμοποιείται η πηγή στο Γαρδίκι, καλά πληροφορημένες πηγές της επιχείρησης επισημαίνουν: Πράγματι πρόκειται για πηγή δυνατότητας παροχής και έξι (6) χιλ. κυβικών την ημέρα. Όμως το δίκτυο που την συνδέει με την πόλη είναι σαθρό και η απόσταση μεγάλη (σ.σ. περί τα 25 χλμ) κι έτσι έχει εγκαταλειφθεί προ περίπου πενταετίας, τότε δηλ. που η επιχείρηση στράφηκε προς τις πηγές της περιοχής του Τζάβρου. Υπήρξαν σκέψεις το νερό αυτό να τροφοδοτήσει τη Νότια Κέρκυρα. Σκέψη η οποία εκκρεμεί και αυτή.

Το στιγμιότυπο είναι από την γεώτρηση στους Κυνοπιάστες και προέρχεται από το φ/β του δημάρχου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.