Σάββατο 29.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με επιτυχία το δρώμενο της καλλιτεχνικής κίνησης «Δράσεις Αλληλεγγύης» για την Παλαιστίνη (photos + video)

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
20 Ιουνίου 2024 / 20:15
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Τα μέλη της ομάδας, ντυμένα στα μαύρα, μέσα από την κίνηση και τη μουσική έδωσαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

KΕΡΚΥΡΑ. Ένα καλλιτεχνικό δρώμενο αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη πραγματοποίησε η καλλιτεχνική  κίνηση «Δράσεις Αλληλεγγύης» το απόγευμα της Πέμπτης 20/06.

Τα μέλη της ομάδας, ντυμένα στα μαύρα, μέσα από την κίνηση και τη μουσική έδωσαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Έχοντας ως φόντο την Γκέρνικα, το έργο του Πικάσο, διαχρονικό σύμβολο ενάντια στη βιαιότητα του πολέμου, βρέθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης εκτελώντας το καλλιτεχνικό τους δρώμενο.

Αναφορικά με τη δράση, ανάρτησαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

«1937 – Γκερνίκα: Ο Πικάσο, με το εμβληματικό του αυτό έργο, αποτύπωσε την αγωνία και την κραυγή διαμαρτυρίας των λαών και των προοδευτικών καλλιτεχνών ενάντια στο φασισμό και τον πόλεμο. Έμπνευση αποτέλεσε η αφανισμός της πόλης Γκερνίκα, που βομβαρδίστηκε από γερμανικά και ιταλικά στρατεύματα, τα οποία υποστήριζαν το φασίστα Φράνκο, για να επικρατήσει η δικτατορία στην Ισπανία.

2024 – Η Γκερνίκα, επίκαιρη όσο ποτέ –σε κάθε γωνιά της γης που συντελούνται εγκλήματα πολέμου– ζωντανεύει με ένα καλλιτεχνικό δρώμενο, στους δρόμους της πόλης

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

Καλλιτεχνική κίνηση

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

 

ΦΩΤΟ/VIDEO@ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.