Τετάρτη 26.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μεταλληνός: "Ατελείωτα τα προβλήματα στο δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων"

ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ
06 Ιουνίου 2024 / 12:16

"Σε έναν Δήμο, με πολλά προβλήματα, αυτή η δραματική μείωση του εργατικού δυναμικού, δημιουργεί τις προϋποθέσεις υποβάθμισης της παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη και μάλιστα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, σε μια επικίνδυνη περίοδο"

ΚΕΡΚΥΡΑ(ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ). Χωρίς καμμιά αντίδραση, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αποδέχεται την απόλυση 49 εργαζομένων του Δήμου, που βασίζεται στις αποφάσεις κυβερνητικών στελεχών και άλλων δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι με ελαφρά την καρδία απολύουν εργαζόμενους, οι οποίοι κάλυπταν θέσεις της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και άλλων υπηρεσιών. Χωρίς τελειωμό οι απολύσεις αφού αναμένονται και άλλες 78.

Σε έναν Δήμο, με πολλά προβλήματα, αυτή η δραματική μείωση του εργατικού δυναμικού, δημιουργεί τις προϋποθέσεις υποβάθμισης της παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη και μάλιστα από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, σε μια επικίνδυνη περίοδο.

Η Κέρκυρα που συμμετέχει στο Εθνικό Τουριστικό Εισόδημα με μεγάλο ποσοστό, η Κέρκυρα των 300.000 επισκεπτών καθημερινά κατά την θερινή περίοδο, χρειάζεται άλλη αντιμετώπιση.

Όμως χρειάζεται και εκ μέρους της Κέρκυρας και των φορέων της, άλλη αντίδραση πολύ δυναμική, απαιτητική και ενωτική προς το κεντρικό κράτος.

Οι συνεχείς επισκέψεις κυβερνητικών παραγόντων στο νησί, μάλλον ελάχιστα προσέφεραν για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Η Κέρκυρα έχει χαλαρώσει πολύ στις διεκδικήσεις της.

Η απόλυση τόσων πολλών εργαζομένων δημιουργεί και κοινωνικό πρόβλημα σε εκατοντάδες οικογένειες.

Ως εκ τούτου προτείνουμε τα παρακάτω:

1) Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποφάσεις και δυναμικές αντιδράσεις στο πολύ σοβαρό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται με την απόλυση των εργαζομένων.

2) Αίτημά για παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων λόγω των πολλαπλών αναγκών της Κέρκυρας.

3) Απαίτησή μας για έγκριση πρόσληψης προσωπικού ,σε μόνιμη βάση και σε αριθμό ανάλογο των αναγκών του Δήμου μας.

Δεν πρέπει και δεν μπορούμε πλέον παθητικά να περιμένουμε εξελίξεις, οι οποίες στις περισσότερες των περιστάσεων δεν ωφελούν την Κέρκυρα.

Τάκης Μεταλληνός

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ