Σάββατο 27.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποδηλατοπορεία διοργανώνει ο Σύλλογος «Ορθοπεταλιά» και ο Σύλλογος «Στήριξη» στις 12/05

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΟΡΘΟΠΕΤΑΛΙΑ"
11 Μαΐου 2024 / 19:45

"Όπως έχει εξελιχθεί η μετακίνηση από και προς τη πόλη μας έχει φτάσει σε αδιέξοδο, κάτι που όλοι μας παρατηρούμε και βιώνουμε"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 2008 σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες και υποδομές, για τους ποδηλάτες στην καθημερινότητα τους, όπως και ποδηλατική εκπαίδευση από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Στα τοπικά δεδομένα οι προσπάθειες που έγιναν το 2010, με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της τότε Δημοτικής Αρχής, δυστυχώς δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Όπως έχει εξελιχθεί η μετακίνηση από και προς τη πόλη μας έχει φτάσει σε αδιέξοδο, κάτι που όλοι μας παρατηρούμε και βιώνουμε.

Το ποδήλατο δεν είναι η λύση αλλά μέρος αυτής. Η αύξηση της χρήσης του στην καθημερινότητα μας, μπορεί να γίνει ένα εργαλείο για την διευκόλυνση μαθητών, επαγγελματιών και οικογενειών.

Σε τοπικό επίπεδο αυτό που ζητάμε είναι η ενεργοποίηση των τμημάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα ( με μικρές παρεμβάσεις όπως βάψιμο των διαγραμμίσεων, προστασία των διαδρομών και οριοθέτηση στην χρήση των υποδομών πχ 'Αλσος Γαρίτσας, Λεωφ.Αλεξάνδρας, Παλιό Λιμάνι Μαντούκι κλπ .

Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή συμπεριφοράς στις μετακινήσεις θα μπορέσει να παίξει ,το για πολλά χρόνια ανενεργό Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, κάτι που η Εθνική Στρατηγική για το ποδήλατο όπως και ενα Εθνικό Σχέδιο Δράσης είναι ζητούμενο να κάνει.

Όσοι ενδιαφέρονται, μικροί-μεγάλοι μπορείτε να συμμετάσχετε αυτήν την Κυριακή τις 11 το πρωί στο Πεντοφάναρο για μια βόλτα γύρω απ’ την πόλη μας με την συνδρομή της Τροχαίας.

Η Ποδηλατοπορεία είναι μια συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ορθοπεταλιά Κερκύρας και του Συλλόγου Στήριξη.