Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έχασε τη μάχη ο Λάμπρος Γεωργακόπουλος

ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
11 Απριλίου 2024 / 11:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Αυτό που έμεινε και θα μείνει στην ιστορία ήταν πως ο Λάμπρος ήταν τεράστιος αγωνιστής σε όλα, είχε λόγο και συνέπεια και η απώλειά του είναι μεγάλη για την κοινωνία της Κέρκυρας

Το πρωί της Πέμπτης 11 Απριλίου ο Λάμπρος Γεωργακόπουλος έχασε τη μάχη για τη ζωή στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου νοσηλευόταν.

Ο Λάμπρος ήταν ένας Άνθρωπος, με ήθος και μπέσα, ήταν μεγάλη η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο του και μόνο τα καλύτερα άκουγες από αυτούς που τον ήξεραν. Έγινε και ήταν πιο Κερκυραίος από πολλούς Κερκυραίους, αν και η καταγωγή του δεν ήταν από το νησί, το αγάπησε και το στήριξε με όλες του τις δυνάμεις, ενώ ήταν επαγγελματίας στο χώρο του καφέ και της σίτισης έχοντας την «Γόνδολα» στο δρόμο του Λιστόν. 

Ήταν παράγοντας (και θήτευσε ως πρόεδρος) του ΑΟ Κέρκυρα και του ερασιτέχνη και αργότερα της ΠΑΕ, ήταν από αυτούς που πιστοί στην αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν λύγισε στις δυσκολίες και με όλες του τις δυνάμεις στήριξε την ομάδα με το Καραβάκι.  Ακόμα και μετά την εποχή Σπ. Καλογιάννη, που η ΠΑΕ ανήκε αλλού, έβαλε πλάτη και προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να κρατήσει όρθιο το οικοδόμημα, αλλά όλοι αυτοί που (θεωρητικά) τον πίεσαν να αναλάβει, έμειναν στις υποσχέσεις και τον άφησαν αβοήθητο. Ήταν ένα παράπονο που μου το εξέφρασε σε μια προσωπική συζήτηση στο ΕΑΚΚ, πριν από αγώνα της ομάδας και μου έμεινε χαραγμένο στη μνήμη. Μάλιστα το 2020 παλεύοντας με την επάρατο θέλοντας να επικεντρωθεί στον αγώνα αυτό,  θέλησε να χαρίσει όλες του τις μετοχές που είχε στον ΑΟ Κέρκυρα (δημοσίευση 22/6/2020 στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ), ώστε κάποιος άλλος να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα.

Αυτό που έμεινε και θα μείνει στην ιστορία ήταν πως ο Λάμπρος ήταν τεράστιος αγωνιστής σε όλα, είχε λόγο και συνέπεια και η απώλειά του είναι μεγάλη για την κοινωνία της Κέρκυρας.

Να σημειώσουμε ότι ο γιος του Κώστας έπαιξε στον ΑΟ Κέρκυρα, από τις ομάδες Κ17, Κ19 ως και την επαγγελματική και στην Super League (σήμερα αγωνίζεται στον Αστέρα Πετριτή).

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στις 12:00 στο κοιμητήριο της Γαρίτσας. Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λάμπρου. Αιωνία του η μνήμη… Καλό Παράδεισο να έχει…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΊΟΥ, ο Λ. Γεωργακόπουλος στο γήπεδο προπόνησης του ΑΟ Κέρκυρα στον Πλάντραφο

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια