Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη του 4ου Πειραματικού Σχολείου Κέρκυρας στο Corfu Olive Tours - The Governor

4ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
06 Μαρτίου 2024 / 12:32

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους από τον ιδιοκτήτη, αρχικά στον ελαιώνα, όπου ενημερώθηκαν για το σημαντικό προϊόν της ελιάς και στη συνέχεια ανακάλυψαν την τέχνη της παραγωγής του ελαιόλαδου στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας – Αθηναγόρειο είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με την επίσκεψή τους στο βραβευμένο, οικογενειακό βιολογικό αγρόκτημα Corfu Olive Tours - The Governor's Olive Mill, στον Άγιο Ματθαίο.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους από τον ιδιοκτήτη Σπύρο Δαφνή, αρχικά στον ελαιώνα, όπου ενημερώθηκαν για το σημαντικό προϊόν της ελιάς και στη συνέχεια ανακάλυψαν την τέχνη της παραγωγής του ελαιόλαδου στις εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου, όπου έμαθαν τις παραδοσιακές και τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε κάθε στάδιο.

Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν το χώρο γευσιγνωσίας του βραβευμένου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και συμμετείχαν στην πρωτόγνωρη για όλα διαδικασία, παίρνοντας απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους για την  ελιά και την παραγωγή του ελαιόλαδου. Έμαθαν για την αξία και το ρόλο του ελαιόλαδου στην ελληνική κουζίνα, τα οφέλη στην υγεία των ανθρώπων και για την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητάς του. 

 

Το σύνθημα των μαθητών και των μαθητριών από την επίσκεψη, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, είναι: «Αγαπώ τον τόπο μου, Μαθαίνω την ιστορία του, Σέβομαι και προστατεύω το περιβάλλον».

ΦΩΤΟ@4ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ- ΑΘΗΝΑΓΟΡΕΙΟ