Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Έφυγε» ο αγαπητός Δάσκαλος Κώστας Δαλιέτος

Κώστας Δαλιέτος
20 Φεβρουαρίου 2024 / 12:43
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απεβίωσε σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, σε ηλικία 62 ετών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θλίψη σκόρπισε στην Κέρκυρα ο θάνατος του Κώστα Δαλιέτου, αγαπητού σε όλους δάσκαλου, που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο Κώστας Δαλιέτος συνταξιοδοτήθηκε το καλοκαίρι, υπηρετώντας για χρόνια ως διευθυντής στο 10ο Δημοτικό στο Κανόνι, ενώ είχε υπηρετήσει επίσης για πολλά χρόνια στο 4ο Δημοτικό  - Αθηναγόρειο, αλλά και στο σχολείο Αγίου Ματθαίου.

Εκτός από διακεκριμένος για το έργο του εκπαιδευτικός, είχε επίσης θητεύσει στην Σχολική Επιτροπη του Εναίου Δήμου Κέρκυρας.

Τη βαθιά του θλίψη εξέφρασε, μιλώντας στην "Ε", ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Αντώνης Κουρσάρης: «Το πέρασμά του από τον κόσμο της Εκπαίδευσης αποτελεί σταθμό στην ιστορία της μεγάλης οικογένειας των δασκάλων. Εάν η απώλεια είναι συνάρτηση της προσφοράς, τότε το κενό που αφήνει ο θάνατος του Κώστα είναι τεράστιο.

Δεν υπήρξε μόνο ένας εξαιρετικός δάσκαλος, υπήρξε ένας σπουδαίος παιδαγωγός. Επιτυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής: άνθρωπος, εκπαιδευτικός, σύζυγος, πατέρας. Υπηρέτησε με ευλάβεια την εκπαίδευση. Είχε βαθιά επίγνωση του καθημερινού μόχθου και της βιοπάλης με ανεπτυγμένη στο έπακρο την αίσθηση της αλληλεγγύης. Η απαράμιλλη διάθεσή του να εξυπηρετήσει τους πάντες, η διάχυτη καλοσύνη που τον διέκρινε, αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για την οικογένειά του, τους φίλους και τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο».

Οι εκδόσεις ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.