Παρασκευή 12.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το μεγάλο ευεργέτη της Ν. Αγάθο τιμά η Αναγνωστική Εταιρία

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
16 Φεβρουαρίου 2024 / 11:30
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Η δωρεά του Νίκου Αγάθου αποτελεί μια ιδιαιτέρως αξιόλογη πολιτιστική προσφορά που συνδέεται άρρηκτα με την ίδια την Εταιρία, αφού αφορά τον πρώτο Πρόεδρό της Πέτρο Βράιλα-Αρμένη"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αναγνωστική Εταιρία πραγματοποιεί τιμητική εκδήλωση για το μεγάλο Ευεργέτη της Ν. Αγάθο, την Παρασκευή 16/02 στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Πιέρης, Επίτιμος Πρόεδρος Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας,

Θανάσης Μακρής, Πρόεδρος Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας.

 

Τη δωρεά του Μ. Ευεργέτη Ν. Αγάθου θα παρουσιάσουν οι:

Δημήτρης Ζυμάρης, Ιστορικός, Επιστημονικός Διευθυντής Αναγνωστικής Εταιρίας,

Σπύρος Σουρτζίνος, Ζωγράφος, συντηρητής έργων Τέχνης.

 

Θα υπάρχει ταυτόχρονη αναμετάδοση από το κανάλι της Εταιρίας στο YouTube:

https://www.youtube.com/@CorfuReadingSociety

 

Λίγα λόγια για τη Μ. Ευεργεσία Νίκου Αγάθου

Ο κ. Νίκος Αγάθος, ένας πολύ γνωστός Κερκυραίος, με έντονη και συστηματική συμμετοχή στην πολιτική και κοινωνική ζωή της πόλης μας και του νησιού μας για επτά δεκαετίες και πλέον, με διάθεση προσφοράς προς τους συνανθρώπους και τους πολιτιστικούς φορείς του τόπου μας, αγόρα­σε και δώρισε στην Αναγνωστική Εταιρία ένα σύνολο οικογενειακών κειμηλίων μιας εξέχουσας κερκυραϊκής οικογένειας του 19ου αι. Πιο συγκεκριμένα, προσέφερε ένα μεγάλο τμήμα της βιβλιοθήκης Βράιλα - Βάρθη (πάνω από 200 σπάνιους τίτλους 18ου-20ού αι.), πίνακες 18ου-20ού αι., ένα σύνολο αξιόλογων επίπλων του 19ου αι. και άλλα πολύτιμα κειμήλια που συσχετίζονται άμεσα με την κερκυραϊκή ιστορία.

Η δωρεά του Νίκου Αγάθου αποτελεί μια ιδιαιτέρως αξιόλογη πολιτιστική προσφορά που συνδέεται άρρηκτα με την ίδια την Εταιρία, αφού αφορά τον πρώτο Πρόεδρό της Πέτρο Βράιλα-Αρμένη, ενώ παράλληλα ανασυγκροτεί την εικόνα μιας σημαντικής αστικής κερκυραϊκής κατοικίας του 19ου αιώνα.

Η Αναγνωστική Εταιρία, με αδιάλειπτη, γόνιμη πορεία δυο σχεδόν αιώνων και με κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων της τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού και πολιτισμικού πλούτου του Ιόνιου χώρου, αποδέχτηκε με αίσθημα υψηλής ευθύνης την ως άνω δωρεά, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες της προς τον δωρητή και τη δέσμευση ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την αξιοποίηση και ανάδειξή της.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.