Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Να κλείσει το χάσμα στη φροντίδα του καρκίνου» - Δράση της Αντικαρκινικής Εταιρείας Κέρκυρας

Αντικαρκινική Εταιρεία Κέρκυρας
13 Φεβρουαρίου 2024 / 13:18

Περπάτημα και ξενάγηση στην πόλη μας - Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 12.30μμ στο Πεντοφάναρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, η Ελληνική αντικαρκινική Εταιρεία αφιερώνει όλο το Φεβρουάριο σε δράσεις ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης του κόσμου με το μήνυμα «Να κλείσει το χάσμα στη φροντίδα του Καρκίνου».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι την επόμενη δεκαετία ο καρκίνος θα αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα το 2023 καταγράφηκαν περίπου 66.000 νέες περιπτώσεις καρκίνου και 33.000 θάνατοι από την ίδια αιτία. Η αποδυνάμωση των Συστημάτων Υγείας, η μόλυνση της ατμόσφαιρας, και ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Η Αντικαρκινική Εταιρεία - παράρτημα Κέρκυρας σε συνεργασία με το Σύλλογο φίλων ΓΝΚ «Συμπλέω» διοργανώνουν το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι στο Πεντοφάναρο ξενάγηση στην πόλη μας με τη βοήθεια της αρχαιολόγου-διπλ/χου ξεναγού Ροζαλίας Αδαμοπούλου.

Περπατάμε και μαθαίνουμε για την πόλη μας. Μεταφέρουμε το μήνυμα «Να μειωθούν οι ανισότητες στην πρόσβαση και ποιοτική φροντίδα των ασθενών με καρκίνο»