Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το παράρτημα Κέρκυρας της Μαθηματικής Εταιρείας βράβευσε διακριθέντες σε μαθηματικούς διαγωνισμούς μαθητές (photos)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
04 Φεβρουαρίου 2024 / 18:01

Να σημειώσουμε ότι οι διαγωνισμοί της ΕΜΕ αποτελούν έναν θεσμό με διαχρονική αξία που σκοπό έχουν κυρίως τη συμμετοχή όσο περισσότερων μαθητών ώστε να έρθουν σε επαφή με τα μαθηματικά αλλά και την διαμόρφωση της ομάδας που εκπροσωπεί κάθε χρόνο τη χώρα στους διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Παράρτημα Κέρκυρας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 11.30 στο Αμφιθέατρο του 1ου Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας, απένειμε βραβεία σε μαθητές που διακρίθηκαν στους μαθητικούς διαγωνισμούς μαθηματικών «Θαλής», στον τοπικό διαγωνισμό «Κώστας Ζερβός» για μαθητές της Α Γυμνασίου και στο διαγωνισμό μαθηματικών ικανοτήτων «Πυθαγόρας».



Στους παραπάνω διαγωνισμούς η συμμετοχή είχε ως εξής:

Για τον Διαγωνισμό «Πυθαγόρας» 63 μαθητές (από τη Β' Δημοτικού μέχρι και την Γ' Γυμνασίου),

Για τον μαθηματικό διαγωνισμο «Κώστας Ζερβός» συμμετείχαν 23 μαθητές (της Α' Γυμνασίου).

Για τον διαγωνισμό «Θαλής» συμμετείχαν μαθητές από 20 σχολεία της Κέρκυρας και διακρίθηκαν 2 μαθητές γυμνασίου και ένας μαθητής Λυκείου, οι οποίοι έχουν λάβει μέρος στην επόμενη φάση του διαγωνισμού «Ευκλείδης» και αναμένουν τα αποτελέσματα.

 Αν οι μαθητές διακριθούν θα συμμετέχουν στην Εθνική Ολυμπιάδα Μαθηματικών «AΡΧΙΜΗΔΗΣ» που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου Στους διαγωνισμούς αυτούς διακρίνονται μαθητές και μαθήτριες με ειδικές ικανότητες στα μαθήματα ανιχνεύονται οι δυνατότητες και ικανότητες των μαθητών στην επίλυση προβλημάτων. Με τη συμμετοχή τους ιεραρχικά στις τρεις φάσεις «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης», επιλέγονται και συγκροτούνται οι εθνικές ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα μας στις Ολυμπιάδες και Βαλκανιάδες Μαθηματικών.

Να σημειώσουμε ότι οι διαγωνισμοί της ΕΜΕ αποτελούν έναν θεσμό με διαχρονική αξία που σκοπό έχουν κυρίως τη συμμετοχή όσο περισσότερων μαθητών ώστε να έρθουν σε επαφή με τα μαθηματικά αλλά και την διαμόρφωση της ομάδας που εκπροσωπεί κάθε χρόνο τη χώρα στους διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς. Ταυτόχρονα, οι διαγωνισμοί της ΕΜΕ αποτελούν χρήσιμα αξιολογικά εργαλεία τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Οι διαγωνισμοί διοργανώνονται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία από τα κατά τόπους παραρτήματα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος κ. Μάριο Μαγιολαδίτη και από τον Αντιδήμαρχο και εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο του δήμου Κέρκυρας κ. Σπύρο Νεράτζη. Αντιπρόσωποι των σχολείων και μέλη του Δ.Σ. βράβευσαν τους μαθητές για την επιτυχία τους.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση ξεπέρασε τα 100 άτομα.



Στη συνέχεια το παράρτημα έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

ΦΩΤΟ@ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΓΙΟΛΑΔΙΤΗΣ