Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του Ερνέστου Τζαννάτου

ΕΡΝΕΣΤΟΣ ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ
31 Ιανουαρίου 2024 / 11:56

"Ο Ερνέστος διακρινόταν για το οξύ του μυαλό αλλά και την χαρακτηριστική του ηρεμία, περισσότερ όμως για τον τρόπο με τον οποίο εκφραζόταν ήπια, μειλίχια και με ευγένεια"

Η είδηση του θανάτου του αγαπητού φίλου και συνεργάτη μας Ερνέστου Τζαννάτου λύπησε πάρα πολύ όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του στη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Οι συνάδελφοι του στο Παν. Πειραιά μιλάνε για έναν εξαιρετικά αγαπητό πανεπιστημιακό δάσκαλο και καταξιωμένο ερευνητή που άφησε έντονο το αποτύπωμα του. Αλλά και σε όλους εμάς που ζήσαμε μαζί του τα τελευταία χρόνια την ίδια ακριβώς εικόνα έχουμε: πράος, ευγενής, λογικός, συναινετικός, με καίριες παρεμβάσεις και θετικό λόγο, αποτελεσματικός, με χιούμορ και καλή διάθεση, με άλλα λόγια ό άνθρωπος πού ο καθένας μας θα ήθελε να έχει ως φίλο και συνεργάτη.

Η διάρκεια της θητείας μας μαζί του τον χαρακτηρίζει σαν έναν από τους πιο αποτελεσματικούς και αγαπητούς ανθρώπους με τους οποίους φέραμε σε πέρας την αποστολή μας. Ο Ερνέστος διακρινόταν για το οξύ του μυαλό αλλά και την χαρακτηριστική του ηρεμία, περισσότερ όμως για τον τρόπο με τον οποίο εκφραζόταν ήπια, μειλίχια και με ευγένεια. Η ευρυμάθεια του, η καλλιέργεια του νου του, η αυτοκυριαρχία και η δημιουργικότητα που εξέπεμπε ο λόγος του στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου μας ήταν χαρακτηριστικό του ανθρώπου εκείνου που πάντοτε προσπαθούσε να βρει λύση στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζαμε και να δείχνει ότι αυτά είναι δυνατόν να επιλυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η μάχη που έδινε τα τελευταία χρόνια με τη νόσο που τον είχε χτυπήσει ήταν συγκινητική και δεν έχασε καθόλου την αισιοδοξία του και τη διάθεσή του να ζήσει τη ζωή του μέχρι την τελευταία στιγμή. Ποτέ δεν παραπονέθηκε για κάτι και πάντοτε όταν συζητούσαμε για αυτό διέκρινε κανείς την αξιοπρέπεια και την αγωνιστικότητά του. Δεν άφηνε το θέμα της αρρώστιας του να επηρεάσει την καθημερινότητα της ζωής του. Τουλάχιστον αυτό έδειχνε σε εμάς.

Πιστεύω ότι η αγάπη και η εκτίμηση που είχε από όλους εμάς στη Διοικούσα Επιτροπή αλλά και από τους φοιτητές και φοιτήτριες του και σίγουρα από όλους τους συναδέλφους στο Πανεπιστήμιο Πειραιά θα είναι μια μικρή παρηγοριά στην Οικογένεια του για την απροσδόκητη απώλεια του.

καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε Ερνέστο

θα σε θυμόμαστε για πάντα

Κείμενο του Καθηγητή Γιάννη Χάλαρη, εκ μέρους της πρώην Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

ΦΩΤΟ@ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ