Κυριακή 14.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΛΜΕ συμμετέχει στην κινητοποίηση που διοργανώνουν τα 15μελή των σχολείων της πόλης

ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
21 Ιανουαρίου 2024 / 21:12

"Πάγια θέση μας είναι ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση θα πρέπει να λύνονται με τους φορείς που την απαρτίζουν"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με ανακοίνωσή της, στηρίζει «την κινητοποίηση που οργανώνουν τα 15μελή των Λυκείων της Κέρκυρας» και καλεί σε συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 22/01 στις 11:30 με σημείο συνάντησης τα Λύκεια της πόλης. Επιπλέον, προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας (11:00- 14:00). Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ 15μελή ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 11:30 π.μ. ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ!

Για το λόγο αυτό προκηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11 π.μ.-2 μ.μ.)

Σοκ προκαλεί το βίντεο που κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδα ενημέρωσης και το οποίο δείχνει πάνοπλους αστυνομικούς να ετοιμάζονται να επέμβουν εναντίον 15χρονων μαθητών σε σχολικό συγκρότημα της πόλης μας.

Το γεγονός αυτό είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής του δόγματος "νόμος και τάξη" που προτάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με σκοπό να προλάβει κάθε εκδήλωση που θεωρεί ότι εναντιώνεται στην πολιτική της. Τη μέρα που σε όλη την Ελλάδα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ήταν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αυτή τη μέρα διάλεξαν για εκφράσουν την πυγμή τους απέναντι σε μαθητές. Ο αυταρχισμός που επιδεικνύεται στους μαθητές γίνεται το διάστημα, που το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στη διαδικασία Γ.Σ. και κινητοποιήσεων ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα νομιμοποίησης της παρουσίας της αστυνομίας μέσα κι έξω από τους χώρους μόρφωσης και δουλειάς, ώστε να είναι κάθε στιγμή σε ετοιμότητα να καταστέλλουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. 

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει την παρέμβαση της αστυνομίας στο σχολείο και την προσαγωγή και τρομοκράτηση των μαθητών και είμαστε αποφασισμένοι -και εμείς και οι μαθητές μας- να μη σκύψουμε το κεφάλι μπροστά σε καμιά προσπάθεια τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Πάγια θέση μας είναι ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση θα πρέπει να λύνονται με τους φορείς που την απαρτίζουν.

Πιστεύουμε άλλωστε ότι  μαθητικό και φοιτητικό κίνημα, μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες, έχει την ικανότητα και την πείρα να λειτουργεί αυτόνομα και να αντιπαλεύει συνολικά αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία με αλλεπάλληλα νομοθετήματα (Τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ, εθνικό απολυτήριο, ιδιωτικά πανεπιστήμια) διαλύει το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο.  

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μη δείξουν καμιά ανοχή στον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία μέσα στα σχολεία. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ο συλλογικός αγώνας για να κατακτήσουμε όσα μας ανήκουν, για να έχουμε ένα σχολείο που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας τον 21ο αιώνα».