Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Στέφ. Πουλημένου για τον θάνατο του Σπύρου Καλούδη

Σπύρος Καλούδης
15 Ιανουαρίου 2024 / 12:56

«Οραματιστής και εργατικός, ήταν μία προσωπικότητα σεμνή, φωτεινή και ενωτική»

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Στο άγγελμα θανάτου του πρώην βουλευτή Κέρκυρας Σπύρου Καλούδη, ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας δημοσίευσε συλλυπητήριο μήνυμα:

«Η απώλεια  του Σπύρου Καλούδη  μας γεμίζει θλίψη.

Ο μαχητικός πολιτικός, Βουλευτής Κερκύρας και Υφυπουργός Οικονομικών, φεύγοντας, αφήνει παρακαταθήκη ήθους  και  ευπρέπειας.

Οραματιστής και εργατικός, ο Σπύρος Καλούδης, ήταν μία προσωπικότητα  σεμνή, φωτεινή και ενωτική. Ένας εξαίρετος δικηγόρος, ένας έντιμος πολιτικός, με   ευρύτητα παιδείας και πνεύματος, ο οποίος υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης τον τόπο του, και την ιδιαίτερη  πατρίδα του, την Κέρκυρα.

Το γνώρισα στα πρώτα χρόνια ενασχόλησής μου με τα κοινά και με είχε εντυπωσιάσει η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, η ευρυμάθειά του, ο ρηξικέλευθος πολιτικός του λόγος, συχνά κόντρα στο ρεύμα, και ο μαχητικός τρόπος με τον οποίο υποστήριζε τις απόψεις του.

Εκ μέρους του Δήμου μας  και του Κερκυραϊκού Λαού, εκφράζω  στην οικογένεια και στους δικούς του ανθρώπους, τα πιο ειλικρινή  μου συλλυπητήρια και εύχομαι το πολιτικό του ήθος, να αποτελέσει   πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενιές.

Αθάνατη η μνήμη του!»