Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μουσικό Εκπαιδευτικό Ερευνητικό πρόγραμμα για γονείς και βρέφη 3-12 μηνών

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
07 Ιανουαρίου 2024 / 16:57
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η διαδικασία του νανουρίσματος θα πραγματοποιείται στο σπίτι, καθώς αποτελεί μια ιδιαίτερη και προσωπική στιγμή μεταξύ γονέα και βρέφους. Ωστόσο το μοίρασμα της εμπειρίας μπορεί να μας κάνει όλους καλύτερους και ίσως μέσα από αυτό να συμβάλουμε, ώστε να γίνουν τα όνειρα των παιδιών πιο όμορφα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διοργανώνεται τρίμηνο μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για γονείς με θέμα:

«Συμβολή του νανουρίσματος στη σχέση γονέα- βρέφους: μια πρόταση για ένα μουσικό παιδαγωγικό πρόγραμμα για γονείς και βρέφη 3 - 12 μηνών».

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη Στέλλα Καραγκιαούρη φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ιονίου Πανεπιστημίου «Μουσική Παιδαγωγική στο Σχολείο και στην Κοινότητα», με την καθοδήγηση των καθηγητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από 18 Ιανουαρίου - 21 Μαρτίου. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 17:00- 18:00 στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κέρκυρας (Σκαραμαγκά 4). Η συμμετοχή για όσες και όσους θέλουν να συμμετέχουν θα είναι δωρεάν, αλλά ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κατά την εξέλιξη του προγράμματος θα προσεγγίσουμε ευρύτερα τα θέματα του νανουρίσματος και γενικώς της επικοινωνίας μέσω της μουσικής με τα μικρά παιδιά. Θα γίνει εκμάθηση επιλεγμένων νανουρισμάτων στην ομάδα με χρήση αυτοσχεδιασμού, f αλλά και άλλων μουσικών εργαλείων και τεχνικών νανουρίσματος. Παράλληλα θα ανταλλάσσουμε απόψεις, προβληματισμούς και θα προτείνουμε μαζί τρόπους, ώστε να κάνουμε την επικοινωνία με το παιδί μας καλύτερη και τη ρουτίνα του ύπνου του πιο όμορφη.

Η διαδικασία του νανουρίσματος θα πραγματοποιείται στο σπίτι, καθώς αποτελεί μια ιδιαίτερη και προσωπική στιγμή μεταξύ γονέα και βρέφους. Ωστόσο το μοίρασμα της εμπειρίας μπορεί να μας κάνει όλους καλύτερους και ίσως μέσα από αυτό να συμβάλουμε, ώστε να γίνουν τα όνειρα των παιδιών πιο όμορφα.

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.