Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρότρυνση για εθελοντική αιμοδοσία από την Ένωση γονέων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ
12 Δεκεμβρίου 2023 / 16:52

Το αίμα είναι εξαιρετικά πολύτιμο, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν είναι δυνατόν να παρασκευασθεί τεχνητά, ενώ δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα φάρμακο ή χημική ουσία.

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Όλοι καταλαβαίνουμε στις μέρες μας την ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία. Οι ανάγκες σε αίμα δεν τελειώνουν ποτέ. Το αίμα είναι εξαιρετικά πολύτιμο, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν είναι δυνατόν να παρασκευασθεί τεχνητά, ενώ δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα φάρμακο ή χημική ουσία. Είναι ζωντανός ιστός με περιορισμένη διάρκεια ζωής. Προσφέρεται αποκλειστικά δωρεάν από υγιείς εθελοντές αιμοδότες. Με μία αιμοδοσία σώζεις 3 ζωές ενηλίκων ή 6 ζωές παιδιών.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κεντρικής Κέρκυρας καλεί τους Συλλόγους Γονέων να ανταποκριθούν και να προβούν στην πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας. Σε συνεννόηση που ήρθαμε με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού νοσοκομείου Κέρκυρας μας γνωστοποίησαν ότι οι ημερομηνίες 18 και 19 Δεκέμβρη είναι ημέρες που η κινητή μονάδα αιμοδοσίας μπορεί να ανταποκριθεί όπου αυτή κληθεί. Με δεδομένο ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν οι βαθμοί των παιδιών μας για το πρώτο τρίμηνο και όλοι σχεδόν οι γονείς θα βρίσκονται στο χώρο του σχολείου, μπορεί ο κάθε Σύλλογος Γονέων να πάρει πρωτοβουλία και να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες προς το παρόν ημερομηνίες. Βεβαίως μπορείτε να έρχεστε σε συνεννόηση πάντα με το τμήμα αιμοδοσίας στα τηλέφωνα 26613-60512 και 26610-60514 για οποιαδήποτε άλλη περίοδο θέλετε να οργανώσετε εθελοντική αιμοδοσία.

Ας δείξουμε ως γονείς την αξία της αιμοδοσίας και ας γίνουμε παράδειγμα στα παιδιά μας!

 

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και κάθε καλό στις οικογένειές σας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ