Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα πλαστικά καπάκια στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας «μετατράπηκαν» σε αναπηρικό αμαξίδιο

Πλαστικά καπάκια
22 Nov 2023 / 12:31

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας "ανταπέδωσε" με ένα αναπηρικό αμαξίδιο για το 2ο Ειδικό Σχολείο Κέρκυρας στους Βελονάδες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Με τη  μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών μας, συγκεντρώθηκε ενάμιση τόνος πλαστικά καπάκια, τα οποία το προηγούμενο διάστημα παραδόθηκαν από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας στον Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Κέρκυρας, ενώ στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας με τη σειρά του  προσέφερε ένα αναπηρικό αμαξίδιο για κάλυψη αναγκών του είδους .

Η συγκεκριμένη δράση, έχει διττό χαρακτήρα. Συνδυάζει την υποστήριξη της ανακύκλωσης-  και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση με τον εθελοντισμό, την ανθρωπιά και την κοινωνική προσφορά. Δίνεται η ευκαιρία, να «μετουσιώσουμε»
 την κοινωνική ευαισθησία, σε έμπρακτη βοήθεια προς συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και μας έχουν ανάγκη.

Σε αυτό το πλαίσιο έχει  δοθεί ήδη ένα αμαξίδιο, ενώ την Τρίτη 21-11-2023   παραδόθηκε από το  Νομαρχιακό  Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας  το δεύτερο. Αποδέκτης ήταν 2ο Ειδικό Σχολείο Κέρκυρας στους Βελονάδες.

Το αμαξίδιο παρέλαβε το πρωί της Τρίτης 21-11-2023  ο Διευθυντής του 2ου Ειδικού Σχολείου Κέρκυρας, Κισιώτης Χρήστος. Στην παράδοση του αμαξιδίου παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Παναγιώτης Παπαδάτος, η Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων Σχέσεων, Σπυριδούλα Κόκκαλη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βελονάδων, Σπύρος Μηλιώτης και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας,  Γιώργος Μαυρόπουλος.

Εκ μέρους του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος, Γιώργος Σπανός, ο Αντιπρόεδρος και Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού Έργου Κεντρική Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Ανδρέας Σκούπουρας, η Γραμματέας, Μάγδα Κόκκαλη και ο Ταμίας του Συλλόγου, Αλέξανδρος Καποδίστριας.