Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ενωση Παλαιών Προσκόπων τίμησε τον Ανδρέα Αγάθο

ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
08 Nov 2023 / 19:10
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Ο διακεκριμένος θωρακοκαρδιοχειρουργός, Ανδρέας Αγάθος, ήταν παλιός πρόσκοπος της ενωμοτίας Λεόντων της 1ης Ομάδας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην καθιερωμένη για την παραμονή του Πρωτοκύριακου ετήσια τιμητική βραδιά της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 1ου Συστήματος Κέρκυρας αφιερωμένη σε μια προσωπικότητα - Παλαιό Πρόσκοπο του Συστήματός μας το βράδυ του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου 2023 στον φιλόξενο χώρο του εντευκτηρίου της Αναγνωστικής Εταιρίας μέσα σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, η Ένωση τίμησε τον διακεκριμένο θωρακοκαρδιοχειρουργό ΑΝΔΡΕΑ ΑΓΑΘΟ, Παλαιό Πρόσκοπο της ενωμοτίας Λεόντων της 1ης Ομάδας.

Έναν επιστήμονα με πολυσέλιδο βιογραφικό, με πολυετή λαμπρή ερευνητική και χειρουργική θητεία στα μεγαλύτερα καρδιοχειρουργικά κέντρα του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ όπου εκπαιδεύτηκε αποκτώντας 9 επιστημονικούς τίτλους και συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τους κορυφαίους καρδιοχειροουργούς των χωρών αυτών.

Από τα τέλη της δεκαετίας του '90 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως Διευθυντής στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία των Αθηνών "ΥΓΕΙΑ" και "ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ" και τα τελευταία χρόνια είναι Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής της "ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ".

Με τεράστια χειρουργική εμπειρία σε πειραματικά εργαστήρια στο παρελθόν σήμερα είναι από τους πρωτοπόρους στην Ελλάδα στην Ενδοσκοπική Χειρουργική, όπου μέσα από μικρές οπές στον θώρακα του ασθενούς πραγματοποιούνται διορθώσεις ή αντικαταστάσεις βαλβίδων με πολύ μεγάλα και πολυεπίπεδα οφέλη για τον ασθενή.

Εκτός αυτών, από το 1974 έως το 1977 υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στην κολύμβηση και το 2000, 2ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Υποβρυχίου Αλιείας στην La Paz, Mexico.

Η όμορφη αυτή βραδιά  ολοκληρώθηκε με την εγγραφή του ως τακτικού μέλους της Ένωσης.

 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.