Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το τελευταίο Adagio για τον Τάσο Καζιάνη (video)

Τάσος Καζιάνης
02 Οκτωβρίου 2023 / 18:32

Τον αποχαιρέτησε η μεγάλη μουσική οικογένεια της Κέρκυρας -Συλλυπητήριο μήνυμα της Δημάρχου Μ. Υδραίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τιμή αντάξια της προσφοράς του, αποχαιρέτησε η μεγάλη μουσική οικογένεια της Κέρκυρας τον καθηγητή Μουσικής Τάσο Καζιάνη, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ι. Ναού Αγίου Ιωάννη Λάζου στο Μαντούκι.

Βαθιά συγκινητικός ήταν ο αποχαιρετισμός  της Παλαιάς Φιλαρμονικής  στον Υπαρχιμουσικό της, συνοδεύοντας τον στην τελευταία κατοικία με το Adagio του Albinoni.

Συλλυπητήριο μήνυμα, εξέδωσε και η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου:

«Θα ήθελα  από τα βάθη της καρδιάς μου να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τη θλιβερή είδηση του θανάτου του αγαπητού σε όλους, Τάσου Καζιάνη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα.

Ο Τάσος Καζιάνης, με συνεχόμενη διδακτική και καλλιτεχνική πορεία,  συνέβαλλε τόσο  στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας όσο και στην πνευματική καλλιέργεια των παιδιών μας, διευρύνοντας τις δυνατότητές τους και  αναπτύσσοντας τη φαντασία και τη δημιουργική σκέψη τους.

Ο μεγάλος αυτός «Δάσκαλος», που δίδαξε επί σειρά ετών  στην Μέση Εκπαίδευση, και υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Ωδείου Κέρκυρας και ως  Υπαρχιμουσικός στην Παλαιά Φιλαρμονική, αφήνει σήμερα ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην μεγάλη μουσική κοινότητα του νησιού μας και εύχομαι, το ήθος, η εξαίρετη εκπαιδευτική, καλλιτεχνική και πνευματική του πορεία, να αποτελέσει πηγή  έμπνευσης για τις επόμενες  γενιές.

Στην οικογένεια της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας και στους δικούς του ανθρώπους εκφράζω και πάλι τα πιο ειλικρινή  μου συλλυπητήρια».

Video: Βαρβάρα Δούκα