Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Μουσικής Τάσος Καζιάνης

Τάσος Καζιάνης
29 Σεπτεμβρίου 2023 / 10:34

Συλλυπητήρια μηνύματα των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Διοικητική Επιτροπή της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας με οδύνη και θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του στελέχους και επίτιμου υπαρχιμουσικού της, Αναστασίου Καζιάνη.

Ο Αναστάσιος Καζιάνης υπήρξε ακούραστος και υποδειγματικός παιδαγωγός και προσωπικότητα κεντρικής σημασίας του ιδρύματός μας. Ως μουσικός συμμετείχε επί σειρά ετών σε όλα τα μουσικά σύνολα της Παλαιάς Φιλαρμονικής, ενώ ως δάσκαλος γαλούχησε με αστείρευτες γνώσεις και κορυφαίο ήθος γενιές μαθητών μουσικής θεωρίας και κλαρινέτου. Το εγχειρίδιό του για τη θεωρία της μουσικής έχει αφήσει εποχή για τη συστηματικότητα και την ακρίβειά του. Ομοίως έχει αφήσει εποχή η πολυετής προσφορά του σε άλλα μουσικά ιδρύματα, όπως ως μαέστρος στη μπάντα της Κάτω Κορακιάνας και, πάνω από όλα, ως καλλιτεχνικός διευθυντής στο Ωδείο Κερκύρας, καθώς και στη δημόσια εκπαίδευση.

Οι φίλοι και οι απειράριθμοι μαθητές του κλίνουν ευλαβικά το γόνυ στον Αναστάσιο Καζιάνη και η Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας προβαίνει, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς αυτόν στις ακόλουθες ενέργειες:

Η σημαία της Εταιρείας θα κυματίζει μεσίστια  μέχρι την ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος

Τα μαθήματα και οι προγραμματισμένες δραστηριότητες αναβάλλονται  μέχρι την ημέρα της κηδείας του εκλιπόντος
Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους μεταφέρεται για την Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 17:00

Η Διοικητική Επιτροπή εν σώματι και η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής εν πλήρει στολή θα παραστούν στην κηδεία του Αναστασίου Καζιάνη.

 

Συλλυπητήρια από τη Φιλαρμονική «Μάντζαρος»

 

 

Η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος» εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Τάσου Καζιάνη.

 

Ο Τάσος Καζιάνης υπήρξε Μουσικος μεγάλου μεγέθους, Καθηγητης Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης, Διευθυντης του Ωδείου Κερκύρας & Υπαρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής. 

 

Συγγραφέας επίσης της «Θεωρίας της Μουσικής», με την οποίαν διδάχθηκαν μουσική γενιές και γενιές Κερκυραιων τις τελευταίες 5 και πλέον δεκαετίες. 

 

Κόσμησε επι πάνω από 70 χρόνια τα μουσικά δρώμενα της Κερκυρας.

 

Παρά το γεγονός του μεγέθους των γνώσεων και της προσωπικότητας του, υπήρξε πάντοτε χαρακτηριστικά ταπεινός άνθρωπος και έτσι θα τον θυμόμαστε όλοι και θα τον αγαπάμε

.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

 

Αιωνία του η μνήμη.

Εκ του ΔΣ της Φ.Ε.Μ.

Φιλαρμονική Κορακιάνας

Η φιλαρμονική Κορακιάνας "Ο Σπύρος Σαμάρας"  εκφράζει τα βαθύτατα της συλλυπητήρια για την απώλεια του κ. Αναστασίου Καζιάνη.

Η προσφορά του και η παρακαταθήκη που αφήνει στην μουσική κληρονομιά της Κέρκυρας  είναι τεράστια.  Αιωνία του η μνήμη.

 

 

ΦΩΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ