Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναφορά στις δράσεις ανακύκλωσης του Δήμου Β. Κέρκυρας

Βόρεια Κέρκυρα
08 Ιουλίου 2023 / 16:31
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η εταιρεία World Wide Generation έκανε ειδικό αφιέρωμα και μνεία στις δράσεις του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Mε τον τιμητικό τίτλο: WWG: Recycling Hero (Ήρωας Ανακύκλωσης) ,η εταιρεία World Wide Generation με έδρα το Λονδίνο, κάνει ειδικό αφιέρωμα και μνεία, στις δράσεις του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για την Κυκλική Οικονομία.

Η World Wide Generation είναι μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, ιδρύθηκε το 2016 από την Lee Manjula, η οποία έχει εφεύρει και λειτουργεί μια μοναδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας, κράτη, περιφέρειες, δήμοι, πολυεθνικές εταιρείες από όλον τον κόσμο καταχωρούν και μετρούν τα επίπεδα βιωσιμότητας των πρακτικών τους σύμφωνα με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Στο αφιέρωμα αναφέρονται τα εξής:

«Σε αυτό το αφιέρωμα αναδεικνύουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους κατοίκους της Β. Κέρκυρας για προώθηση των πρακτικών της ανακύκλωσης. Οι κάτοικοι της Κέρκυρας δείχνουν το δρόμο.

Σήμερα αναδεικνύουμε μια πολύ όμορφη ιστορία. Στο νησί της Κέρκυρας, έκλεισε ο μοναδικός ΧΥΤΑ από το 2017 ως το 2018. Αυτό το γεγονός έγινε η αφορμή για κινητοποίηση. Οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν πως μέρος της λύσης ήταν να μειωθούν οι ποσότητες που κατέληγαν στον πράσινο κάδο, και αποφάσισαν να κάνουν κάτι γι’ αυτό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σημαντικό ρόλο έπαιξε η Σπυριδούλα Κόκκαλη, μέλος της τοπικής κοινωνίας του Δήμου της Βόρειας Κέρκυρας η οποία κρατούσε τη θέση της Αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας, την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα και ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης».

Πρόκειται για μια αναφορά από μια εταιρεία του εξωτερικού ,που αναγνωρίζει τις προσπάθειες και τις δράσεις του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας πάνω στην ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.