Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βράβευση Τμήματος Τουρισμού και Γυμνασίου Σκριπερού στα Education Leaders Awards 2023

Τμήμα Τουρισμού
06 Ιουλίου 2023 / 19:11
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

"Η βράβευση αυτή αφορούσε σε δυο εξαιρετικά και πολύ ιδιαίτερα projects τα οποία αναδεικνύουν την αξία την βιωσιμότητας και της αειφορίας σε συνδυασμό με την προώθηση της τουριστικής συνείδησης"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου, το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου καθώς και το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Σκριπερού, βραβεύτηκαν με το ασημένιο βραβείο στην κατηγορία «Δεσμός με την κοινωνία» από τα Education Leaders Awards 2023. Η ανακοίνωση του τμήματος αναφέρει συγκεκριμένα:

«Τα Education Leaders Awards 2023 διοργανώθηκαν για 8η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από την BOUSSIAS Εvents, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις Εκπαιδευτικές Μονάδες και Δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Η βράβευση αυτή αφορούσε σε δυο εξαιρετικά και πολύ ιδιαίτερα projects τα οποία αναδεικνύουν την αξία την βιωσιμότητας και της αειφορίας σε συνδυασμό με την προώθηση της τουριστικής συνείδησης, με βιωματικό, αλλά και ψηφιακό τρόπο, σε μαθητές και φοιτητές.

Η πρώτη δράση (workshop) πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χρονιάς 2022-2023 στο χώρο του Γυμνασίου Σκριπερού, σε συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού και μιας τάξης Β΄ Λυκείου, με τίτλο: «Σχεδιασμός και διαχείριση βιώσιμου τουριστικού προορισμού – Erimitis». Από το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου τη δράση ανέλαβε η κα Σοφία Καράμπελα με τη διδακτορική φοιτήτρια κα Αίγλη Κολιωτάση, οι οποίες παρέλαβαν και το βραβείο, φυσικά με την αρωγή και υποστήριξη του όλου εγχειρήματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος κο Κωνσταντίνο Βόγκλη. Από την πλευρά της Σχολικής μονάδας υπεύθυνος Καθηγητής για το εγχείρημα ήταν ο μαθηματικός κος Κωνσταντίνος Κωστάλης.

Η δεύτερη δράση ήταν τα επιτυχημένα Ionian DTour Webinars, τα οποία έφεραν τους-ις φοιτητές-ριες σε επαφή με την τουριστική αγορά και συγκεκριμένα με εμπειρογνώμονες του ευρύτερου ταξιδιωτικού κλάδου. Η κα Ελευθερία Γκρίμπα, στέλεχος του Υπουργείου Τουρισμού, ήταν προσκεκλημένη του Τμήματος Τουρισμού στα Ionian Dtour Webinars τον περασμένο χρόνο με την πολυβραβευμένη δράση της «Ο μικρός τουρίστας- Μια βαλίτσα ταξιδεύει» και η εμπνεύστρια της ιδέας υποβολής της υποψηφιότητάς μας στα συγκεκριμένα βραβεία για την παροχή τουριστικής εκπαίδευσης για την αειφορία μέσω καινοτόμου μεθοδολογίας «Ερημίτης Project» - «Ionian Dtour Webinars», την οποία και ευχαριστούμε θερμά!!!

Η βράβευση αυτή αποτελεί αφενός την ηθική ανταμοιβή για όλη την προσπάθεια που έγινε και αφετέρου προσφέρει κίνητρα για τη συνέχιση της.

Επιπλέον, η πρωτοβουλία αυτή ανέδειξε ακόμη μία καινοτομία: τη σύνδεση της Τριτοβάθμιας με τη Δευτεροβάθμια. Δηλαδή έφερε το Πανεπιστήμιο πιο κοντά στους μαθητές του Λυκείου.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που Τμήμα Πανεπιστημίου και Σχολείο του νησιού μας λαμβάνει μία τέτοια σημαντική διάκριση.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους για την προσπάθεια και εις ανώτερα!!!»

ΦΩΤΟ@ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.