Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τάκης Μεταλληνός: Να συζητηθεί από μηδενική βάση η κόντρα κατοίκων και καταστηματαρχών

Τάκης Μεταλληνός
04 Ιουλίου 2023 / 11:47

Συνάντηση του Υποψηφίου Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας με τον Σύλλογο Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης - Θα ακολουθήσει συνάντηση με τους καταστηματάρχες

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε προ ημερών συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Τάκη Μεταλληνού με τον Σύλλογο «Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης Κέρκυρας».

Στη συνάντηση αυτή ακούστηκαν οι θέσεις των κατοίκων και ο Τάκης Μεταλληνός κατέθεσε τους βασικούς άξονες των θέσεων του προγράμματός του επί του θέματος ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Έτσι λοιπόν άμεση προτεραιότητα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των Κερκυραίων πολιτών χωρίς διακρίσεις και χωρίς η μια κοινωνική ομάδα να λειτουργεί εις βάρος της άλλης.

Οι προτεραιότητες  είναι:

  1. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα στοχεύουν στην αποσυμφόρηση και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης μας.
  2. Δημιουργία 3 έως 4 περιφερειακών πάρκινγκ με ταυτόχρονη προμήθεια από τον Δήμο 8 έως 10 μικρών ηλεκτρικών λεωφορείων για την δωρεάν μετακίνηση των πολιτών.
  3. Ρυθμίσεις στάθμευσης των αυτοκινήτων των μονίμων κατοίκων (ένα αυτοκίνητο ανά οικογένεια).
  4. Θα εφαρμοστεί η διαδικασία χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που θα προέλθουν από τη συνεργασία με τους ενδιαφερομένους.
  5. Η περιβόητη διαμάχη μεταξύ κατοίκων και καταστηματαρχών εστίασης  που προήλθε από την αλλοπρόσαλλη πολιτική του Δήμου θα πρέπει να αμβλυνθεί. Για το λόγο αυτό το όλο θέμα θα συζητηθεί από μηδενική βάση με στόχο την συναίνεση  και την από κοινού αποδοχή και εφαρμογή των όποιων αποφάσεων που θα προκύψουν.

Η αρμονική συμβίωση των διαχειριστών της παλιάς πόλης της Κέρκυρας και η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης είναι πρωταρχικοί στόχοι του Τάκη Μεταλληνού.

Άμεση προτεραιότητα είναι ασφαλώς η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία και θα πάρει το βάρος της εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι συναντήσεις του υποψηφίου Δημάρχου θα συνεχιστούν με  προτεραιότητα τους καταστηματάρχες της πόλης μας.