Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Θεία Λειτουργία για τον Προστάτη του Τουρισμού, Αγ. Σαμψών τον Ξενοδόχο

Άγιος Σαμψών
28 Ιουνίου 2023 / 13:32

Γιορτάστηκε για πρώτη φορά στον Ναό της Παναγιάς των Ξένων, με πρωτοβουλία του Δήμου

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Την Τρίτη το πρωί 27 Ιουνίου 2023, με πρωτοβουλία του Δήμου, εορτάστηκε για πρώτη φορά στην Κέρκυρα η μνήμη του Αγίου Σαμψών του Ξενοδόχου, προστάτη όλων των ενασχολούμενων, ιδιοκτητών των εργαζομένων στον Τουρισμό και την υπηρεσία της Φιλοξενίας γενικότερα.

Στην Θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ι.Ν Υ.Θ. Φανερωμένης (Παναγίας των Ξένων), παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Κέρκυρας και μέλος του ΣΕΤΕ,  Μπάμπης Βούλγαρης και ο προϊστάμενος του τοπικού παραρτήματος του Ε.Ο.Τ. και ιστορικός, Δρ. Κωσταντίνος Τσουμάνης, ο οποίος και επιμελήθηκε την τεκμηρίωση των ιστορικών στοιχείων που συνδέουν το Άγιο Σαμψών, το ναό της Υ.Θ. Φανερωμένης ''Παναγίας των Ξένων'' και το νησί της Κέρκυρας με την ιστορία της φιλοξενίας από τα πολύ παλιά χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας διαβάστηκε μήνυμα του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου σχετικά με την πνευματική αρετή της φιλοξενίας.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου δήλωσε σχετικά με την ημέρα: «Ευελπιστούμε η εορτή αυτή του προστάτη του Τουρισμού, να γίνει θεσμός και να τιμώνται στο πρόσωπο του Αγίου Σαμψών του ξενοδόχου, όλοι όσοι κοπιάζουν και εργάζονται με ζήλο (επαγγελματίες και εργαζόμενοι) για να προσφέρουν την φιλοξενία που αρμόζει στους επισκέπτες του νησιού μας».