Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθάρισαν εθελοντικά τα μονοπάτια του δάσους των Καλαφατιώνων

Καλαφατιώνες
20 Ιουνίου 2023 / 15:37

Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλαφατιώνων παρουσίασε για πρώτη φορά το drone που συνδράμει στην πρόληψη των πυρκαγιών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε καθαρισμό με γνώμονα την πρόληψη των πυρκαγιών και την προσβασιμότητα των οδεύσεων στην αγροτοδασική περιοχή Καλαφατιώνων προχώρησαν την περασμένη Κυριακή η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Καλαφατιώνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής, η Τοπική Κοινότητα Καλαφατιώνων, η Ομάδα Αεροσφαίρισης (ΚΟΑΚ) και ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος με την συνδρομή της ΠΙΝ και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η θετική αυτή συνεργασία-συνδιοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένους καθαρισμούς σε αγροτοδασικό σημείο της περιοχής. Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης Καλαφατιώνων παρουσίασε για πρώτη φορά και το drone που διαθέτει προκειμένου όπως αναφέρθηκε σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας να συνδράμει το έργο πρόληψης των πυρκαγιών, ιδιαίτερα τις ημέρες που η επικινδυνότητα εκδήλωσης φωτιάς είναι μεγάλη.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, παρουσία του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ι.Ν. κ. Νίκου Κολοβού και στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι συνέδραμαν, καθώς και της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και του αντιδήμαρχου Χάρη Γιώτη, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου διένειμε ειδικά γιλέκα και γάντια στην ομάδα πολιτικής προστασίας της Τοπικής Κοινότητας.

 

Η Δήμαρχος συνεχάρη επίσης την εθελοντική ομάδα Καλαφατιώνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο, την Τοπική Κοινότητα και όλους τους συμμετέχοντες για την πρωτοβουλία επισημαίνοντας ότι η συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου είναι δεδομένη σε τέτοιου είδους δράσεις.