Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Έλενα Ράπτη και το «Ένα στα πέντε» στην Κέρκυρα

Παιδική κακοποίηση
22 Αυγούστου 2016 / 10:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Έλενα Ράπτη, έρχεται στην Κέρκυρα, με την ιδιότητά της ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας

στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και ως μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και ως συντονίστρια της εκστρατείας «Ένα στα πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.
Σκοπός της είναι να ενημερώσει παιδιά και γονείς για το νέο εργαλείο της ελληνικής καμπάνιας, την ιστορία κινουμένων σχεδίων «To Μυστικό της Νίκης» που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να μάθουν πότε ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό, πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πώς μπορεί ένα παιδί να αποφύγει μια κατάσταση που απειλεί την ασφάλειά του.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, από τις 19:00, θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ευγενίου Βουλγάρεως στην Ανουντσιάτα  και την Τρίτη 23 Αυγούστου, από τις 20:30, στο περιστύλιο των Ανακτόρων Αγ. Μιχαήλ και Γεωργίου στα Παλαιά Ανάκτορα, στα εγκαίνια των εκδηλώσεων για το 2016 του «Be there! Corfu Animation Festival».
Με την υποστήριξη του 4ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Κέρκυρας, της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας  και εθελοντώντης καμπάνιας, θα μοιραστούν από υπαίθριο περίπτερο, σε DVD «Το Μυστικό της Νίκης», το παιδικό παραμύθι «Κίκο και το Χέρι», το έντυπο «Ο Κανόνας του Εσώρουχου», και το φυλλάδιο «7 τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας».