Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία για την Ιδιωτικότητα σε ιστότοπους στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
28 Ιανουαρίου 2019 / 16:25
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία παράρτημα Κέρκυρας παρουσιάζει ομιλία με θέμα «Post-

Quantum Cryptography, Transparent Lotteries and Zero Knowledge Proofs» στο Corfu Tech Lab στη Δημόσια Ιστορική βιβλιοθήκη Κέρκυρας την Τρίτη 29/1  στις 17:00.  
Ομιλητές θα είναι οι Κωνσταντίνος Χαλκιάς (Lead Cryptographer and Blockchain Engineer, Facebook, Menlo Park, California, USA) και Μάριος Μαγιολαδίτης (μαθηματικός).
Η ομιλία θα ασχοληθεί με ζητήματα ιδιωτικότητας σε ιστότοπους όπως το Facebook. Οι ομιλητές φιλοδοξούν να σας δείξουν πως μπορείτε: α) να αποδείξετε ότι είστε άνω των 21 ετών ή να αποδείξετε την τοποθεσία σας ή να αποδείξετε ότι έχετε πάνω από ένα εκατομμύριο στον τραπεζικό λογαριασμό σας χωρίς να αποκαλύπτετε την πραγματική αποταμίευσή σας, β) να δημιουργήστε ένα ασφαλές σύστημα κατά των επιθέσεων κβαντικών υπολογιστών χρησιμοποιώντας λειτουργίες κατακερματισμού γ) να δημιουργήστε ένα ασφαλές και διαφανές σύστημα λοταρίας που κανείς δεν μπορεί να εξαπατήσει. Επίσης, θα υπάρξει Live Secure Giveaway με ένα πραγματικό βραβείο χρησιμοποιώντας το Bitcoin.
 
 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.