Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εορτασμός 152ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα

21η Μαΐου
18 Μαΐου 2016 / 11:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το διήμερο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Επετείου.

Παρασκευή 20 Μαΐου
ΩΡΑ 08:00: Έναρξη εορτασμού με χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες, Σημαιοστολισμό Δημοσίων Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, εμπορικών καταστημάτων και οικιών μέχρι τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου.
ΩΡΑ 18:30: Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Γαρίτσας υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αειμνήστων: Πρωτεργάτη της Ένωσης Μητροπολίτη Αθανασίου και των Επιφανών Τέκνων της Κέρκυρας που συντέλεσαν στην Ένωση. Κατάθεση στεφάνου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας
Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο στον τάφο του Αείμνηστου Ιεράρχη. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερή Μονή Πλατυτέρας, στον τάφο του Αείμνηστου πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια και κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Κέρκυρας και τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
ΩΡΑ 19:30: Επίσκεψη στο Ιστορικό Δημαρχείο των Αντιπροσωπειών των Αδελφοποιημένων Πόλεων.
ΩΡΑ 20:30: Πλατεία Δημαρχείου. Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την 152η Επέτειο της Ένωσης με την συμμετοχή της χορωδίας του Πολιτιστικού Κέντρου εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Κέρκυρας, το πολυφωνικό σχήμα του Λαοδάμα, το πολυφωνικό σχήμα «Ανδρονίκη» του πολιτιστικού συλλόγου Κάτω Γαρούνα,
οι χορευτικές ομάδες του Λαοδάμα, η χορευτική ομάδα του Π.Σ. Πετριτή, η χορευτική ομάδα του Π.Σ. Στρογγυλής «Δημόδοκος», ο πολιτιστικός σύλλογος «Το Φιόρο του Λεβάντε».
ΩΡΑ 21:15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.

Σάββατο 21 Μαΐου
ΩΡΑ 08:00: Θούρια και εμβατήρια από τις Φιλαρμονικές στους δρόμους της πόλης. Έπαρση Σημαίας στο Παλαιό Φρούριο και συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης.
ΩΡΑ 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος.
ΩΡΑ 11:00: Πανηγυρικός της ημέρας στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Θα εκφωνήσει ο κ. Κώστας Βέργος, εκπαιδευτικός, Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ Κέρκυρας με θέμα: «Ο Ιόνιος Ριζοσπαστισμός μεταξύ Αληθούς και Εθνικού».
ΩΡΑ 11:45: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της ’Ενωσης της Επτανήσου. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πρωτεργατών και αγωνιστών της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.
ΩΡΑ 12:15: Παρέλαση παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου, τμημάτων Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Κέρκυρας, Οδηγών, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφα-
λείας με τη συμμετοχή των Φιλαρμονικών: «Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας», Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος», Φιλαρμονική Άνω Κορακιάνας «Ο Σπύρος Σαμάρας», Φιλαρμονική Ένωση «Ο Καποδίστριας». Συγκεντρωση τμημάτων επί της οδού Αγωνιστών Πολυτεχνείου. Χώρος εκκίνησης: Αγωνιστών
Πολυτεχνείου και χώρος τερματισμού: Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.
ΩΡΑ 20:00: Υποστολή Σημαίας στο Παλαιό Φρούριο με συμμετοχή Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης.
ΩΡΑ 21:00: Συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας «Μάντζαρος» με τη Γερμανική Μπάντα «Dinkelsbuhler Knabenkapelle», στην πλατεία Δημαρχείου San Giacomo.
ΩΡΑ 21:15: Φωταγώγηση των οδών, πλατειών, των Δημοσίων και Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, Αρχαιολογικών Χώρων και Ιστορικών Μνημείων.