Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκδηλώσεις για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Μικρασιατική καταστροφή
13 Σεπτεμβρίου 2017 / 07:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος στις 17 Σεπτέμβρη, οργανώνονται οι ακόλουθες εκδηλώσεις στην πόλη της Κέρκυρας.

 
1. ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, των Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων, από την ανατολή μέχρι και τη δύση  του ηλίου της 17ης  Σεπτεμβρίου  2017.
2. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των οδών και πλατειών των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και Τραπεζών, των Αρχαιολογικών χώρων και Ιστορικών Μνημείων κατά τις βραδινές ώρες της 17ης  Σεπτεμβρίου  2017 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
 
Ώρα 08:00΄: Έπαρση της Σημαίας στον ιστό του Νέου Φρουρίου με συμμετοχή της Φιλαρμονικής και Στρατιωτικού Τμήματος που θα παραταχθούν στο χώρο προ της πύλης του Φρουρίου.
Τέλος προσελεύσεως των επισήμων στον ιερό ναό ώρα 10:55
Ώρα 11:00΄: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Υ. Θ. ΣΠΗΛΑΙΩΤΙΣΣΗΣ στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος .
            Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
 
Ώρα 11:30΄: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης από τον   Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς, Δήμαρχο Κέρκυρας, Aντ/ρχη Π.Ε-Κέρκυρας, Πρύτανη Ιονίου Πανεπιστημίου, Περιφερειακό Διευθυντή Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Περιφ/κό Διοικητή Λ.Σ, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιόνιων Νήσων. Επίσης από τους εκπροσώπους των Νομικών Προσώπων  που εδρεύουν στο νομό και   επιθυμούν να τιμήσουν την επέτειο. 
            Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.
Ώρα 18:25΄: Υποστολή Σημαίας, όπως κατά την έπαρση.
 
 
 
 
 
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ 
 
Ο Λαός της Κέρκυρας.
 
Οι: Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος, Πρόεδρος και Εισαγγελέας Εφετών, Ανώτερος Διοικητής Φρουράς, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ηπείρου και Ιονίων Νήσων,  Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κεντρ.Λιμενάρχης Κέρκυρας, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Δήμαρχος Κέρκυρας, Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ηπείρου, πρώην Υπουργοί Κυβερνήσεων Κοινοβουλευτικών Περιόδων, Πρύτανης Ιονίου Πανεπιστημίου, Προϊστάμενος Δικαστικού Γραφείου, Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κέρκυρας, Διοικητής Τάγματος Εθνοφυλακής Κέρκυρας, Διευθυντής Στρατολογικού Γραφείου Κέρκυρας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας, Επίτροπος Ελεγκτικού Συνεδρίου, Περιφερειακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο,  Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία, κατά ιεραρχική τάξη, Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Παράρτημα Κέρκυρας, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Παράρτημα Βορειοδυτικής Ελλάδος, Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπρόσωποι Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού με στολή, Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδροι Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ 
 
Τα σχετικά με τη Δοξολογία και Επιμνημόσυνη δέηση η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας και Παξών και Διαποντίων Νησιών.
Τα θέματα που αφορούν στην παράταξη απονομή τιμών, τάξη και κίνηση τροχοφόρων οι Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές και η Δημοτική Αρχή.
Τα σχετικά με τη συμμετοχή Μουσικής στις παραπάνω εκδηλώσεις τα Δ. Σ. των Μουσικών Σωμάτων «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» και «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ».
Τελετάρχες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Μιχαλάκης, υπάλληλος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο κ. Φώτης Σκούρτης, Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Κέρκυρας και Αξιωματικός που θα ορισθεί από τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κέρκυρας.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Παρακαλούνται  , οι Πρόεδροι των Αντιστασιακών  Σωματείων,   και όσοι Εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων θα καταθέσουν στεφάνι, να το γνωρίσουν στο Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (αρμόδιος ο κ. Θεόδωρος Μιχαλάκης, τηλ. 26613 62196) μέχρι της 13:00΄ ώρα της  13/9//2017.