Επικίνδυνη κατάσταση έξω από το Σχολείο Καναλίων
Ζητούν βοήθεια και την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζει την έντονη ανησυχία του και ζητά τη βοήθεια και την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στον χώρο έξω από το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Καναλίων. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Στον συγκεκριμένο χώρο έχουν δημιουργηθεί πολύ βαθιές λακκούβες, οι οποίες είναι μόνιμα γεμάτες νερό. Το νερό δεν σταματά να τρέχει, γεγονός που οδηγεί στο εύλογο συμπέρασμα ότι υπάρχει διαρροή σε σωληνώσεις της ΔΕΥΑΚ. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση ούτε από τη ΔΕΥΑΚ ούτε από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Το αποτέλεσμα είναι ότι, κάθε φορά που οι λακκούβες καλύπτονται πρόχειρα, το νερό επανεμφανίζεται, ανεβαίνει στην επιφάνεια και τις ανοίγει εκ νέου. Έτσι δημιουργούνται άλλες πιο ρηχές και άλλες ιδιαίτερα βαθιές, όμως όλες είναι επικίνδυνες. Ειδικά κατά τις βραδινές ώρες ή μετά από βροχόπτωση, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος, καθώς οι οδηγοί – ιδίως δικύκλων – δεν μπορούν να αντιληφθούν το πραγματικό βάθος τους. Παράλληλα, πολλά οχήματα υφίστανται ζημιές, είτε άμεσα (όπως σκασμένα ελαστικά) είτε μελλοντικά, λόγω φθορών που δεν γίνονται αμέσως αντιληπτές.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για χώρο στον οποίο καθημερινά κινούνται εκατοντάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους, όλες τις ώρες της ημέρας, με αποκορύφωμα τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών. Η κατάσταση αυτή, αντί να βελτιώνεται, χρόνο με τον χρόνο χειροτερεύει, προκαλώντας εύλογη ανησυχία και αγανάκτηση.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητά την άμεση και ουσιαστική αποκατάσταση του προβλήματος πριν συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, ιδιαίτερα σε έναν χώρο που αφορά άμεσα την ασφάλεια των παιδιών μας. Θεωρούμε αυτονόητο ότι η λύση θα πρέπει να είναι μόνιμη και όχι προσωρινή.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και την υπεύθυνη αντιμετώπιση ενός ζητήματος που αφορά τη δημόσια ασφάλεια».
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ
Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.


