Ένταση στον Σύνδεσμο Ηπείρου για τη διαχείριση των αποβλήτων
«Ζητήσαμε τη διαχείριση των απορριμμάτων για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας – όχι για να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει και εμείς να κοιτάμε τι θα εισπράξουμε», είπε ο δήμαρχος Αρταίων, Σιαφάκας.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Σε ατμόσφαιρα έντασης συνεδρίασε η διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου με βασικό θέμα την διαχείριση των ζωικών αποβλήτων που μεταφέρθηκαν από του Γογγάκη στην Κέρκυρα σε ιδιωτική μονάδα κοντά στην Γέφυρα Καλογήρου, στη Φιλιππιάδα.
Μεγάλο μέρος των υπολειμμάτων μεταφέρθηκε τελικώς στον ΧΥΤ Βλαχέρνας ενώ πριν την ολοκλήρωση της επιχείρησης αποκαλύφθηκαν κι άλλες ποσότητες ενταφιασμένες.
Μετά από όλα αυτά το το ΔΣ του ΑΣΔΑ Ηπείρου αποφάσισε: Να υποβληθεί αίτημα ελέγχου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να γίνει ισοκατανομή τυχόν υπολείμματος σε όλους τους ΧΥΤΥ της Ηπείρου. Να ληφθούν δειγματοληψίες & πραγματογνωμοσύνη στον ΧΥΤΥ Βλαχέρνας και στη Γέφυρα Καλογήρου. Να ζητηθεί η πλήρης περιβαλλοντική αποκατάσταση του ΧΥΤΥ Βλαχέρνας. Να ορισθεί δικηγόρος από τον ΦΟΔΣΑ ειδικά για την υπόθεση και να υποβληθούν εκ νέου μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.


