Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Manolios΄ dress code vs Kalikratis

Καλλικράτης
03 Μαρτίου 2017 / 11:12

Η αναθεώρηση των προϋποθέσεων λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης κι έτσι η αναπτυξιακή ώθηση, ακόμα και με άδικους, τελικούς όρους διανομής του "προϊόντος", δεν είναι τεχνικό θέμα. Κι όμως σε ήσσονος σημασίας παραμέτρους επέμεινε ο Π. Σκουρλέτης.

Του διέφυγαν εντελώς η αντιμετώπιση του αθηνοκεντρικού υδροκεφαλισμού του ελληνικού σχηματισμού αλλά και η ανάκαμψη της πολιτικής όσο πιο "χαμηλά" γίνεται (σ.σ. δεν εννοούμε χαμηλά τύπου Πολλάκη) στην κοινωνική πραγματικότητα. Μάλιστα η δεύτερη προϋπόθεση, προηγείται της πρώτης εφόσον αποτελεί στρατηγικού χαρακτήρα κίνηση. Διατυπώνοντας ανάποδα τους ως άνω συλλογισμούς, γίνεται σαφές ότι με αυτήν την πολιτική συμπεριφορά των ομιλουσών κεφαλών στο όνομα του αδρανούς κόμματος και κάθε άλλης συλλογικότητας και με το σύνολο των φορέων και των ισχυρών ΜΜΕ στο λεκανοπέδιο, δεν πρόκειται να αναζωογονηθεί η τοπική πολιτική και διοικητική υπόθεση στον αιώνα τον άπαντα.
Σε τέτοιες ασκήσεις στο όνομα της Δημοκρατίας άλλωστε, δηλ. προτάσεις αλλαγής ενδυματολογικού κώδικα του... Μανωλιού, οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ πήραν διδακτορικό επί δυο δεκαετίες και γέμισαν τη χώρα δημάρχους και ψοφοδεή δήθεν τριτοβάθμια Τμήματα ως τεχνητή αναπνοή στις τοπικές οικονομίες, που αδυνατούν να συγκρατήσουν τους πιο δυναμικούς ηλικιακά πληθυσμούς τους.
Τώρα βέβαια αυτούς τους πληθυσμούς δεν μπορεί να τους συγκρατήσει τίποτα στη χώρα και έτσι το πρόβλημα άλλαξε ένταση και το ζητούμενο, υπόσταση.
Βεβαίως και δεν είναι τεχνικό θέμα ούτε, πως το λένε (;), διαρθρωτικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στην προαιώνια παγίδα να υποθηκεύσει την αυτόνομη λειτουργία και κάθε προβληματισμό του στην κρατική κρεατομηχανή και τώρα δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι παραπάνω από το να εξυπηρετήσει εκών άκων και πάντως ασθμαίνων, τις προτεραιότητές της. Όσο για τα συνοδά και τα προαλειφόμενα κόμματα στελεχών, που συνήθως αυτοαποκαλούνται "Κινήματα", για ξεκάρφωμα, αυτά αντιλαμβάνονται όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες ως ευκαιρία για να εξυπηρετήσουν κάποιον δικό τους. Κι εκείνοι (σ.σ. οι δικοί τους) προβάρουν το γαμπριάτικο, εκτιθέμενοι κυριολεκτικά στο τοπικό "εκράν", αναπαράγοντας συνήθως τα πιο συντηρητικά πρότυπα πελατειακής συμπεριφοράς.
Αμ έτσι δεν αλλάζει τίποτα, μωρέ Πάνο Σκουρλέτη...