Δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια: Γραφικότητα και θλιβερή ιδεοληψία!
30 Nov -0001
/ 00:00
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ
Δυστυχώς, άνθρωποι οι οποίοι ως εκ της θέσεώς τους θα έπρεπε να πρωταγωνιστούνστην ανάπτυξη της χώρας μας και να ενθαρρύνουν επενδύσεις και προσέλκυσηκεφαλαίων, πρωταγωνιστούν στην κατρακύλα της χώρας μας και σε ό,τι αυτή συνεπάγεται:οικονομικόμαρασμό, μιζέρια, ανεργία και τριτοκοσμικές καταστάσεις.Αναφέρομαι φυσικά στην απόφαση της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων για τηδιεξαγωγή δημοψηφίσματος που αποβλέπει στη διατήρηση των τεσσάρωνπεριφερειακών αεροδρομίων των Ιονίων νήσων στη σημερινή τραγική τους κατάσταση, την οποία μάλιστα επιδιώκει να χειροτερεύσει με τη συμμετοχή,λέει,της αυτοδιοίκησης στη διοίκησή τους!!!Αφού η Περιφέρεια λοιπόν δεν αντιλαμβάνεται από μόνη της ποιο είναι το συμφέροντης χώρας και των πολιτών- θα ήταν έκπληξη αν το αντιλαμβανόταν - οφείλει, ότανζητάει τη γνώμη των πολιτών, να είναι έντιμη και να δίνει στους πολίτες και τις δύοεναλλακτικές προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι και όχι μόνο τη δική της, η οποίαέτσι κι αλλιώς είναι μία θλιβερή πρόταση. Οι δύο λοιπόν προτάσεις μεταξύ τωνοποίων οφείλουν να επιλέξουν οι πολίτες, είναι οι ακόλουθες:
Α. Η πρόταση της Περιφέρειας
«Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακώναεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την περιφέρειαΙονίων Νήσων, και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικώνσυμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση τωναεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησηςκαι των τοπικών παραγωγικών φορέων. Όποιος συμφωνεί με το παραπάνωκείμενο ψηφίζει ΝΑΙ. Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ».Εν ολίγοις, προτείνει τα περιφερειακά αεροδρόμια να παραμείνουν όχι μόνο κρατικά, αλλά να συμμετέχουν στη διοίκησή τους και οι δήμοι (!) ώστε να βολεύονται οικομματικοί, περιφερειακοί και δημοτικοί αφισοκολλητές και φυσικά να παραμείνουντα αεροδρόμια στα σημερινά τους χάλια.
Β. Η εναλλακτική πρόταση
«Για την παραχώρηση και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώραςγια σαράντα χρόνια, η ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport - SlentelLtd,προσφέρει στο ελληνικό δημόσιο τα ακόλουθα: Eφάπαξ τίμημα 1,2δισεκατομμύρια ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατομμύρια ευρώ, 25% απότα προ φόρων τόκων και αποσβέσεων έσοδα και 1,2 δισεκατομμύρια τέληυπέρ ΥΠΑ, για την περίοδο της παραχώρησης. Παράλληλα, δεσμεύθηκε νακάνει 330 εκατομμύρια επενδύσεις στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4δισεκατομμύρια ευρώ για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες».Αυτή είναι η δεύτερη πρόταση για την οποία η Περιφέρεια δεν λέει ούτε λέξη!Αυτές λοιπόν είναι οι δύο προτάσεις, και όχι μόνο αυτή της Περιφέρειας που είναι η επιτομή της γραφικότητας και της θλιβερής ιδεοληψίας, η οποία δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί ότιη εν λόγω ιδιωτικοποίηση στέλνει ένα πολύ δυνατό μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότιεπιτέλους κάτι αλλάζει σε αυτή τη χώρα. Δυστυχώς κάποιοι που είναι εγκλωβισμένοι στη μιζέρια τους θέλουν να εγκλωβίσουν και όλους εμάς.Σημείωση: Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του εν λόγω θλιβερού δημοψηφίσματος,τα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν ήδη κατοχυρωθεί στην Fraport-Slentel Ltd.
Εμφανίσεις:
4

