Ιστιοφόρο προσάραξε σε αβαθή στο Σιδάρι

Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Το μεσημέρι του Σαββάτου 16/8 ένα ιστιοφόρο σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, προσάραξε στην θαλάσσια περιοχή έξω από το Σιδάρι. Στο σκάφος επέβαιναν δύο άτομα.
Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό του λιμενικού και ένα ταχύπλοο το οποίο εντόπισε το ιστιοφόρο να έχει επικαθήσει σε αμμώδη αβαθή.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η διαδικασία της αποκόλλησης με τη βοήθεια ρυμουλκού και ιδιώτη δύτη. Με την ολοκλήρωσή της, το σκάφος κατέπλευσε ρυμουλκούμενο στη μαρίνα Γουβιών.
Οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.