Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η διεθνής συνάντηση της ΠΙΝ για την προώθηση των τοπικών προϊόντων

Π.Ι.Ν.
06 Απριλίου 2017 / 13:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε σήμερα το τριήμερο συνέδριο που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Enterprise Greece και έχει ως αντικείμενο

τη προσέλκυση επενδύσεων στα Ιόνια Νησιά και ταυτόχρονα την προώθηση των τοπικών προϊόντων σε ξένες αγορές. H Enterprise Greece αποτελεί ένα νομικό πρόσωπο εποπτευόμενο από το υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης, η οποία ασχολείται ακριβώς με αυτό το αντικείμενο. σε κατευθύνσεις οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους: η μία είναι να φέρνει σε επαφή τις ξένες χώρες μέσω των πρεσβειών τους καταρχήν με τα τοπικά δεδομένα κάθε περιοχής στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να βρίσκει τους τρόπους να προωθούνται τα προϊόντα στις αγορές του εξωτερικό που είναι διατεθειμένες να τα αποδεχτούν

Η πρώτη εκδήλωση έγινε στο ξενοδοχείο Corfu Ηoliday Palace και ξεκίνησε με την παρουσίαση από πλευράς περιφέρειας και παραγωγικών φορέων, των χαρακτηριστικών της οικονομίας στα Ιόνια Νησιά καθώς και σκέψεων και αντιλήψεων για το πως μπορούν να γίνονται οι επενδύσεις στο χώρο. Το κοινό το οποίο αποτελούν αντιπρόσωποι 21 διαφορετικών χωρών σε  επίπεδο εμπορικών ακολούθων  και οικονομικών επιτετραμμένων των αντίστοιχων πρεσβειών. Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης «έχουμε την ευτυχή συγκυρία σε αυτό το κάλεσμα να έχουν ανταποκριθεί χώρες από τέσσερις ηπείρους: έχουμε τέσσερις συμμετοχές από την Ευρώπη, στις οποίες συμμετέχουν Γερμανία, Ολλανδία, Φιλανδία μεταξύ άλλων και η Πολωνία. Τρείς από την αμερικανική ήπειρο, οι Η.Π.Α, ο Καναδάς και η Βραζιλία. Τρείς από την Ασία και μία από την Αφρική. θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια παγκόσμια συνάντηση με επίκεντρο τη δυνατότητα επενδύσεων και εξαγωγής προϊόντων από και προς τα Ιόνια Νησιά».
 
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος καθώς και ο Πρόεδρος της Enterprise Greece Χρήστος Στάικος. Οι εργασίες του συνεδρίου θα τελειώσουν το Σάββατο το απόγευμα, ενώ έχουν προγραμματιστεί επαφές με Κερκυραίους παραγωγούς και θα γίνουν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις γνωστών εταιρειών, όπως των Θεοτόκη, Βασιλάκη, Χειμαριού, Δαφνή κ.α. 

Κατά τη διάρκεια των εργασιών υπεγράφη μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Enterprise Greece σύμφωνο συνεργασίας, προκειμένου να καθιερωθεί σε μόνιμη και στέρεη βάση, η απαραίτητη στενή συνεργασία για την υποβοήθηση των εξαγωγέων και επιχειρηματιών, των ντόπιων παραγωγών καθώς και την προσέλκυση επενδυτών ώστε να έχουν πρόσβαση στην τοπική αγορά των Ιονίων Νήσων.