Κυριακή 27.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέρασε κατά πλειοψηφία η αύξηση των ανταποδοτικών τελών στον κεντρικό Δήμο

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
23 Οκτωβρίου 2024 / 10:37
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Οι παρατάξεις Υδραίου, Μπορμπότη, Μεταλληνού και Καρύδη καταψήφισαν την πρόταση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας με 23 ψήφους υπέρ.

Οι παρατάξεις Υδραίου, Μπορμπότη, Μεταλληνού και Καρύδη καταψήφισαν την πρόταση.
Ο Στ. Πουλημένος θεωρεί ότι πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη πρόταση που έχει κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο και είναι προϊόν μελέτης μηνών και συνεργασίας των φορέων.

Ο κ. Νεράντζης που εισηγήθηκε το θέμα, για περίπου μισή ώρα, ανέφερε ότι η χρέωση του τέλους θα καθορίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου και όχι τον όγκο των παραγομένων απορριμμάτων, σημειώνοντας ότι η υφιστάμενη νομοθεσία δεν είναι δίκαιη.

Επιπλέον, τα έσοδα πρέπει να είναι ίσα με τα έξοδα και το τέλος θα καθορίζεται ανάλογα ανά έτος.

Ακόμη, η δαπάνη για τη μεταφορά και διαχείριση των απορριμμάτων θα καλυφθεί από τα ανταποδοτικά τέλη του δήμου και αναφέρθηκε σε ΦΕΚ του 2019 που το καθορίζει.

Ο Δήμαρχος κατά την τελική του εισήγηση, είπε ότι "θέλουμε ένα δυνατό δήμο… ένα δήμο υγιή με βελτιωμένα οικονομικά και αισθητή βελτίωση παντού". Για όλα αυτά χρειάζονται  χρήματα, συμπλήρωσε, για να "αλλάξουμε τα δεδομένα".

ΦΩΤΟ@ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.