Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΔΙΑΔΕΥΑΚ: «Υδροδότηση χωρίς διακοπή με τη γεώτρηση στου Μέρλιν» (photos)

ΔΙΑΔΕΥΑΚ
17 Οκτωβρίου 2024 / 13:09

Πρόκειται για μια σοβαρή ενίσχυση στην υδροδότηση της πόλης και των περιαστικών περιοχών, μετά από πάρα πολλά χρόνια, με περίπου 2000-3000 κυβικά την ημέρα

 ΚΕΡΚΥΡΑ( ΔΙΑΔΕΥΑΚ). Σε δοκιμαστική λειτουργία τέθηκε η μία από τις δύο γεωτρήσεις στην περιοχή «Μέρλιν» από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι νυχτερινές διακοπές υδροδότησης και να διευκολύνεται η αντιμετώπιση βλαβών, όπως αυτές  στον αγωγό Χρυσηίδας – Ανάληψης χωρίς να έχουμε  πολύωρες διακοπές.

Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί προς ανακούφιση της ύδρευσης  της πόλης πάνω από 70.000 κυβικά νερό!

Πρόκειται για μια σοβαρή ενίσχυση στην υδροδότηση της πόλης και των περιαστικών περιοχών, μετά από πάρα πολλά χρόνια, με περίπου 2000-3000 κυβικά την ημέρα!

 

 

 

Το έργο αφορά, στην προμήθεια αντλίας, σωληνώσεων και ηλεκτρολογικού υλικού, στην κατασκευή έργου ΔΕΔΔΗΕ (υποσταθμός), στην σύνδεση με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος (!), εγκατάσταση μονάδας διύλισης νερού για την απομάκρυνση του μικροβιακού φορτίου και κατασκευή δικτύου διασύνδεσης συνολικού μήκους 1200 μέτρων, με αγωγό ύδρευσης διατομής φ 250 χλστ, από την γεώτρηση  έως το δίκτυο μεταφοράς στο Κομμένο.

Το έργο έγινε από ίδιους πόρους, χωρίς άλλη χρηματοδότηση και σε χρόνο ρεκόρ.

Η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ. έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες δοκιμές ενώ προγραμματίζει και την αντικατάσταση του παλαιού αγωγού ύδρευσης μήκους 1500 μέτρων από το ύψος της Σωτηριώτισσας μέχρι τη διασταύρωση προς Αγία Αικατερίνη ώστε το επόμενο καλοκαίρι το έργο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

ΦΩΤΟ@ ΔΙΑΔΕΥΑΚ