Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δένδιας φωτογράφισε την Κέρκυρα στο κέλυφος εκκλησιάς στη Βενετία

Ανάγλυφο του χάρτη της Κέρκυρας στη Βενετία (εκκλησία Santa Maria del Giglio), όπου συμμετείχα στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου (ADRION). ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΕΤΙΑ
08 Οκτωβρίου 2024 / 17:22

Ανάγλυφες εξωτερικές τοιχογραφίες από τόπους όπου υπηρέτησε ο Βενετσιάνος ναύαρχος Αντόνιο Μπάρμπαρο.

BENETIA. Ανάγλυφο του χάρτη της Κέρκυρας στη Βενετία (εκκλησία Santa Maria del Giglio), όπου ο Νίκος Δένδιας μετείχε στη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής και Ιονίου (ADRION). Ο ναός της Αγία Μαρίας του Κρίνου αναφέρεται στο λουλούδι που απεικονίζεται κλασικά ως παρουσίαση από τον άγγελο Γαβριήλ (κατά τη διάρκεια του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου), είναι ευρύτερα γνωστή ως Santa Maria Zobenigo από την οικογένεια Jubanico που την ίδρυσε τον 9ο αιώνα.

Το οικοδόμημα βρίσκεται στο Campo Santa Maria Zobenigo, δυτικά της Piazza San Marco. Ξαναχτίστηκε από τον Giuseppe Sardi για τον ναύαρχο Antonio Barbaro μεταξύ 1678 και 1681 και έχει μια από τις ωραιότερες βενετικές μπαρόκ προσόψεις σε όλη τη Βενετία.

Το εξωτερικό στερείται οποιασδήποτε χριστιανικής εικόνας, αγαλμάτων ή ανάγλυφων. Δείχνει τους μαρμάρινους ανάγλυφους χάρτες διαφόρων τόπων στα οποία υπηρέτησε ο Antonio Barbaro, όπως η Κρήτη, η Zadar, η Padova, η Ρώμη, η Κέρκυρα και το Σπλιτ.