Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεχίζονται οι εγγραφές στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
07 Οκτωβρίου 2024 / 12:23
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Κοτίνης, κατά την τοποθέτησή του ανέφερε ότι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η σχολή έχει μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών και περισσότερες θέσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας 07/10 στις 11:00 ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης & Δημοσίων Σχέσεων  Σπ. Χαλικιόπουλος με το διευθυντής της Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης κ. Κοτίνη σχετικά με την παράταση των εγγραφών από το Υπουργείο Τουρισμού στη σχολή, την πορεία του ΣΑΕΚ και τις προσλήψεις σε ΣΑΕΚ και Σχολή Ξεναγών.

Ο Σπ. Χαλικιόπουλος κατά την τοποθέτησή του δήλωσε ότι η: "Η Σχολή Ανώτατης Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιονίων Νήσων (πρώην ΙΕΚ) του Υπουργείου Τουρισμού στην Κέρκυρα έχει μια μακρά ιστορία προσφοράς στην τουριστική εκπαίδευση, όχι μόνο του νησιού μας, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Εδώ και Δεκαετίες, ως Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, στηρίζει τον ποιοτικό κερκυραϊκό τουρισμό με εξαιρετικά στελέχη, ενώ και τώρα, με εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος.
Όπως θα αναπτύξει και ο κ. Κοτίνης, η ΣΑΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας προσφέρει τέσσερις ειδικότητες, με 120 εισακτέους:

• Στέλεχος μονάδων φιλοξενίας,

• Τεχνικός μαγειρικής τέχνης, σεφ,

• Τεχνικός αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής,

• Ενώ θα ήθελα να σταθώ στην τέταρτη ειδικότητα, αυτήν του στελέχους διοίκησης και οικονομίας στον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένης της εξειδίκευσης του στελέχους τουριστικού γραφείου. Για αυτήν την ειδικότητα εργαστήκαμε πολύ με τον ΑΟVΤΑ, αλλά και τους υπόλοιπους Τουριστικούς φορείς και με τη συνεργασία της Σχολής, του αναπληρωτή προϊσταμένου μέχρι πέρυσι, κ. Καχριμάνη και τον νέο προϊστάμενο κ. Κοτίνη, η ειδικότητα είναι έτοιμη πλέον να δώσει στα τουριστικά γραφεία της Κέρκυρας τα στελέχη που έχουμε ανάγκη.

Καθώς δόθηκε παράταση για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής, για τις θέσεις που δεν καλύφθηκαν από τη διαδικασία των μηχανογραφικών, καλούμε τους νέους και τις νέες της Κέρκυρας και από όπου αλλού μας παρακολουθούν, να αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία. Ο τουρισμός προσφέρει τις περισσότερες θέσεις εργασίας στη χώρα μας και είναι ένας κλάδος που αναπτύσσεται θεαματικά, και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, παρά τις προκλήσεις.

Στόχος των νέων μας βέβαια θα πρέπει να είναι, πέρα από απλώς μία δουλειά, μία σταδιοδρομία. Και η φοίτηση στη ΣΑΕΚ Τουρισμού Ιονίων Νήσων προσφέρει ακριβώς αυτό: την κατάρτιση, τη γνώση, ακόμη και την απαραίτητη δικτύωση, για μία σταδιοδρομία σε έναν κλάδο που ευδοκιμεί!

Η ΣΑΕΚ της Κέρκυρας έχει πλέον ξεπεράσει κάποια ζητήματα του παρελθόντος. Το στεγαστικό ζήτημα έχει επιλυθεί πλέον τελεσίδικα. Έχει αποκτήσει ικανή και σταθερή διοίκηση στο πρόσωπο του κ. Κοτίνη, ενώ έχει εκδοθεί και το ΦΕΚ για την πρόσληψη διοικητικού προσωπικού, τόσο για τη ΣΑΕΚ, όσο και για τη Σχολή Ξεναγών Κέρκυρας. (το ΦΕΚ είναι για ένα άτομο στη ΣΑΕΚ και ένα στη Σχολή Ξεναγών. Το τελευταίο μας χαροποιεί, καθώς και η Σχολή Ξεναγών αποτελεί έναν πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης και η πρόσληψη προσωπικού αποδεικνύει ότι είναι βούληση του Υπουργείου η Σχολή να ξαναλειτουργήσει σύντομα ώστε να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς με υψηλής κατάρτισης ξεναγούς.

Από την πλευρά του Δήμου, θα ήθελα να δεσμευτώ δημόσια, ότι είμαστε στο πλευρό της ΣΑΕΚ Τουρισμού, της διοίκησης, του προσωπικού και των σπουδαστών, για όποια αρωγή και στήριξη μπορεί να χρειαστούν. Το ίδιο μπορώ να πω και για τον κόσμο του τουρισμού συνολικά. Να προτρέψω, λοιπόν, ξανά τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στις ειδικότητες που τους ενδιαφέρουν μέχρι και την Παρασκευή, και να ευχηθώ στο προσωπικό και τους σπουδαστές ένα καλό εκπαιδευτικό έτος."

Ο κ. Κοτίνης, από την πλευρά του ανέφερε ότι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η σχολή έχει μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών και περισσότερες θέσεις. Όπως είπε, υπάρχουν ακόμη κάποιες κενές θέσεις σε ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα μέσα από τον ιστότοπο του υπουργείου να υποβάλουν ακόμη αίτηση. Στη συνέχεια αφού λάβουν απαντητικό μήνυμα για την επιτυχία τους, πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να ολοκληρώσουν την φυσική εγγραφή τους.

Τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν σε δύο εβδομάδες. Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι έχει δημοσιευτεί ΦΕΚ με τις προσλήψεις ενός ατόμου στην ΣΑΕΚ και ενός στην σχολή Ξεναγών, οι οποίες αναμένονται το επόμενο διάστημα, όπως και οι προσλήψεις διοικητικού προσωπικού για να είναι η σχολή σε πλήρη σύνθεση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.