Παρασκευή 18.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζωντανή με κάθε τρόπο η απόδοση δικαιοσύνης για τα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού στην αγκαλιά της μάνας του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη υπό το βλέμμα του πατέρα του. GOODNET
ΤΕΜΠΗ/ΡΕΘΥΜΝΟ
24 Σεπτεμβρίου 2024 / 12:47

Η εκδήλωση στο Ρέθυμνο ως απάντηση στις απόπειρες συγκάλυψης, στην λήθη αλλά και στην συνήθεια!

ΡΕΘΥΜΝΟ. Καρυστιανού και Ασλανίδης, οι δυο ομιλητές, τραγικοί γονείς στην εκδήλωση που διοργάνωσαν φορείς του Ρεθύμνου. «Σε αντίδραση της προσπάθειας να μην ακούγεται καθόλου η φωνή μας είμαστε εδώ, αποδεχόμενοι την πρόταση από διάφορους συλλόγους του Ρεθύμνου να μιλήσουμε για τα Τέμπη και κυρίως να ενημερώσουμε για το σημείο της ανάκρισης στο οποίο βρισκόμαστε. Το μήνυμα είναι ότι ο κόσμος με κάθε τρόπο θα ενημερώνεται για όλα όσα τραγικά συμβαίνουν και τα μαθαίνουμε και για να πούμε ακόμα μια φορά ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε παρά μόνο όταν καταλήξουμε σε ένα αίσιο τέλος. Τα Τέμπη δεν ήταν απλά εκείνο το δρομολόγιο το τραγικό που σκοτώθηκαν και βυθίστηκαν στο πένθος 57 οικογένειες. Είναι κάτι πολύ πιο βαθύ. Είναι το πώς αντιμετωπίζει το κράτος τον πολίτη».

 

«Όλοι έχετε καταλάβει πόσο πολύ πιθανό είναι κάποια στιγμή το κακό να χτυπήσει και τη δική σας πόρτα. Δεν θα το επιτρέψουμε. Όπως έχουμε ξαναπεί, το αίμα αυτών των παιδιών είναι παραπάνω από αρκετό για να ξεβρωμίσει αυτός ο τόπος». 

Ο Παύλος Ασλανίδης σημείωσε: «Το μήνυμα είναι να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη γιατί ξέρουμε ότι αφορά όλη την Ελλάδα και ειδικά τους νέους, που για αυτούς πρέπει να αγωνιστούμε όλοι. Για να μην συνεχιστούν αυτά τα εγκλήματα που κάνει η χώρα τους. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου για αυτά που έρχονται στη συνέχεια. Τα δικαστήρια τα ευρωπαϊκά, όλα αυτά που θα έρθουν στη συνέχεια».

Χιλιάδες παρευρισκόμενοι ένωσαν τις φωνές και τις συνειδήσεις τους, για να μην ξεχαστεί ένα δυστύχημα που συγκλόνισε τη χώρα το Φεβρουάριο του 2023.

Ο Γιώργης Ξυλούρης μαζί με τους Σ. Φιλιππάκης, Α. Λεοντίδης και Μ. Τριπολιτάκης έπαιξαν ζωντανή μουσική, ενώ μηνύματα στήριξης απέστειλαν με βίντεο και ηχητικες παρεμβάσεις, οι καλλιτέχνες: Κοινοί Θνητοί, Γιάννης Αγγελάκας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Μητσοτάκης, Social Waste, Θραξ Πανκς, Σπύρος Γραμμένος και Πάνος Βλάχος.

Νωρίτερα προηγήθηκε το χορευτικό δρώμενο Καγκελευτός, με προέλευση από την Ιερισσό Χαλκιδικής με προσαρμοσμένους στίχους στην τραγωδία των Τεμπών.

https://rethnea.gr/wp-content/uploads/2024/09/0923-1.mp4?_=1

Στην πιο ανατριχιαστική στιγμή της βραδιάς, ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας του Δημήτρη Ασλανίδη που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, σηκώθηκε και χόρεψε, αποδίδοντας φόρο τιμής στη μνήμη του παιδιού του.

Πηγή: Ρεθεμνιώτικα Νέα