Δευτέρα 23.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε το πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεισμολογίας στην Κέρκυρα

ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑ
23 Σεπτεμβρίου 2024 / 19:01

Στην διάρκεια του έχουν προγραμματιστεί 1.000 ανακοινώσεις επιστημονικών εργασιών. Στο περιθώριο του συνεδρίου ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, θα έχει συνάντηση εργασίας στο γραφείο του με τον καθηγητή, Ευθύμιο Λέκκα (φωτο).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ευρωπαϊκή Σεισμολογική Επιτροπή (ESC) διοργανώνει εδώ το 39ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεισμολογίας (GA). Όλη την εβδομάδα από τις 22 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2024, πάνω από 700 καταξιωμένοι και νέοι ερευνητές από περισσότερες από 60 χώρες θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην σεισμολογία και τα συναφή επιστημονικά πεδία.

Τα θέματα θα περιλαμβάνουν από σεισμολογικά δίκτυα, εκτίμηση σεισμικής επικινδυνότητας και σεισμικού κινδύνου, πρόγνωση σεισμών, τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και τις κοινωνικές επιπτώσεις των σεισμικών φαινομένων. Αυτή η ποικιλία θεμάτων υπογραμμίζει τη σημασία και τη διεπιστημονική φύση της σεισμολογίας στην κατανόηση και την αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων.

"Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε τη φετινή Γενική Συνέλευση στην Κέρκυρα, ένα μέρος με μακρά παράδοση και σύνδεση με τα φυσικά φαινόμενα," δήλωσε ο Καθηγητής Νικόλαος Βούλγαρης, Αντιπρόεδρος της ESC και Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής. "Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια εστιασμένη εκδήλωση που θα διατηρήσει τα υψηλότερα επιστημονικά και οργανωτικά πρότυπα, επιτρέποντας παραγωγικές συζητήσεις και μελλοντική πρόοδο στον τομέα της σεισμολογίας."