Πέμπτη 19.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακυβερνησία σκάφους στους Παξούς

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
18 Σεπτεμβρίου 2024 / 10:09
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Από το Λιμενικό Σταθμό των Παξών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας

ΠΑΞΟΙ. Το μεσημέρι της Τρίτης 17/09 η Λιμενική Αρχή των Παξών ενημερώθηκε για την ύπαρξη ιστιοφόρου σε δυσχερή θέση με έξι επιβαίνοντες (υπηκόους Γερμανίας). Ειδικότερα, το σκάφος αντιμετώπιζε μηχανική βλάβη και είχε επιπλέον υποστεί θραύση ιστίου, στη θαλάσσια περιοχή 2ν. μ. ανατολικά του λιμανιού του Γαίου. Ειδικότερα:

Στο σημείο μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και το αλιευτικό «ΤΟΛΟΣ», τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους. Το Ι/Φ κατέπλευσε με τη συνδρομή του ΤΟΛΟΣ και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους στο βόρειο τμήμα του λιμένα Γαιού, όπου προσέδεσε με ασφάλεια. Από το Λιμενικό Σταθμό των Παξών, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.