Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη την Κέρκυρα

ΑΤΕΝΑ
10 Σεπτεμβρίου 2024 / 10:25
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει κοπές δέντρων ενώ χρειάστηκε επιπλέον να πραγματοποιήσει άντληση υδάτων σε διάφορες περιοχές

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διακοπές ρεύματος, κοπές δέντρων και ανάγκη άντλησης υδάτων έφερε μαζί της η κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ» η οποία πλήττει από το βράδυ της Δευτέρας 09/09 την Κέρκυρα.

Η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει κοπές δέντρων σε πέντε περιπτώσεις, ενώ κλήθηκε επιπλέον να πραγματοποιήσει άντληση υδάτων σε υπόγεια στην περιοχής της Μεσογγής.

Ακόμη, σοβαρά θέματα αντιμετώπισε η περιοχή Μπαστάτικα Νεοχωρίου, όπου ο κεντρικός δρόμος πλημμύρισε και δημιούργησε προβλήματα σε υπόγεια σπιτιών και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, δύο οδηγοί κινδύνευσαν τα ξημερώματα σε προσπάθεια να περάσουν πλημμυρισμένο δρόμο. Το ένα ΙΧ παρασύρθηκε περίπου δέκα μέτρα εκτός δρόμου στα χωράφια. Οι οδηγοί κατάφεραν να βγούν από τα οχήματα και είναι καλά στην υγεία τους.

Επιπλέον, χωρίς ρεύμα έχουν μείνει αρκετές περιοχές στο νησί, με το ΔΕΔΔΗΕ να προσπαθεί να αποκαταστήσει τις βλάβες. Συγκεκριμένα, λόγω κεραυνών προβλήματα υπάρχουν στο Βορρά, σε Δασιά, Κασιώπη, Νησάκι, Κορακιάνα και στο Νότο, εξαιτίας καμένου υποσταθμού από κεραυνούς. Τέλος, χωρίς ρεύμα είναι και τμήματα του κέντρου, όπως η Γαρίτσα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Βασίλης Πανταζόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Ρόδος), με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις. Επιπλέον, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Reading στις Στρατηγικές Σπουδές.