Δευτέρα 16.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέθανε ο Σωτήρης Γκίκας

ΠΕΝΘΟΣ
05 Σεπτεμβρίου 2024 / 20:31

Στο 401 άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 99 χρόνων, ο πατέρας του υφ. Ναυτιλίας, στρατηγός ε.α. και πρ. βουλευτής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο γιός του τον ξεπροβόδισε γράφοντας μεταξύ των άλλων: Ακόμη και τις τελευταίες οκτώ εβδομάδες που νοσηλεύθηκε με σοβαρές λοιμώξεις στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, έδωσε μια παλικαρίσια μάχη – κόντρα στις προβλέψεις – που εξέπληξε τους θεράποντες ιατρούς. Ο Στρατηγός υπηρέτησε 32 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Αξιωματικός του Στρατού και αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιστρατήγου. Διετέλεσε Βουλευτής Κερκύρας την περίοδο 1981 – 1993. Τα διδάγματα ζωής που μας άφησε, το ήθος, η αξιοπρέπεια και κυρίως οι Αρχές και οι Αξίες που μας κληροδότησε, θα μας συνοδεύουν για πάντα! Ευχαριστούμε τον Θεό που μας έδωσε την ευκαιρία και το προνόμιο να τον έχουμε δίπλα μας – ακούραστο συμπαραστάτη των προσπαθειών μας – όλα αυτά τα χρόνια! Μετά από 32 δύσκολους μήνες από τότε που έχασε την λατρευτή του σύζυγο και μητέρα μας Ζαΐρα… τώρα ήλθε η ώρα να την συναντήσει στα λιβάδια του Παραδείσου. Σε ευχαριστούμε για όλα Πατέρα».

Στο βιογραφικό του στο vouliwatch αναφέρεται: Γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1925 και σπούδασε στη Σχολή Ευελπίδων. Μέλος του ΕΔΕΣ την περίοδο της Κατοχής, αποστρατεύτηκε το 1973 από τη δικτατορία και επανήλθε τον επόμενο χρόνο από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Εντάχθηκε στη ΝΔ το 1977 και πολιτεύτηκε για πρώτη χρονιά την ίδια χρονιά.