Τετάρτη 16.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όχι όπως το 2017  που στο τέλος μείναμε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, εγώ και ο Γιάννης Μανιάτης!

Ικανοποιημένοι οι διοργανωτές από το μέγεθος της συγκέντρωσης.
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
05 Σεπτεμβρίου 2024 / 13:03
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Ανταποκρίθηκαν τα κερκυραϊκά στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο προσκλητήριο ενότητας του προέδρου του, Νίκου Ανδρουλάκη, με την παρουσία τους στην εκδήλωση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ένα ραντεβού πίσω το άλλο είχε το πρωί της Πέμπτης στο ξενοδοχείο που κατέλυσε στην χερσόνησο του Κανονιού, ο πρόεδρος και ξανά υποψήφιος, Νίκος Ανδρουλάκης. Το πρόγραμμα του σφιχτό από την ώρα που έφθασε στο νησί, το μεσημέρι της Τετάρτης και για ένα 24ωρο, υπήρξε χρόνος αποκλειστικά και μόνον για τις επαφές, που λέγεται πως είχαν προεκλογικό περιεχόμενο.

 

 

 

Η συγκέντρωση, στην οποία μίλησε το βράδυ της Τετάρτης, ήταν από τις μεγαλύτερες, συγκρινόμενη ακόμα και με εκείνες των εθνικών εκλογών στην Κέρκυρα. Υπολογίζονται περί τους 200 οι προστρέξαντες, ανάμεσα στους οποίους μέλη και στελέχη του κόμματος όλων των προτιμήσεων. Δηλ. και εκείνοι που υποστηρίζουν φανερά άλλες υποψηφιότητες για την αρχηγία. Το γεγονός σχολιάσθηκε ως απόδειξη ενότητας και την επόμενη μέρα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Μιλώντας στην συγκέντρωση, στον αύλειο χώρο του Καφέ Τέχνης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε ότι «η υγεία, η παιδεία , η ενέργεια έχουν γίνει μπίζνα στα χέρια της εγχώριας ολιγαρχίας. Και, αν μιλώ συνεχώς για πολιτική αυτονομία συνεχώς, είναι γιατί πώς αλλιώς θα συγκρουστεί ένα κόμμα με αυτούς, αν δεν έχει πολιτική αυτονομία;» 

«Βιάζομαι να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία για να υπηρετήσουμε τον λαό και όχι για να πάρουν κάποιοι υπουργικές καρέκλες. Και διεγείρω τη μνήμη σας: τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του Κινήματός μας ο κόσμος έμπαινε στο ΠΑΣΟΚ γιατί φανταζόταν ότι θα γίνει υπουργός, βουλευτής; Έμπαινε στο ΠΑΣΟΚ γιατί ήθελε να ρίξει τη Νέα Δημοκρατία και τη συντήρηση που συνέχιζε τις μετεμφυλιακές πρακτικές. Καλώ, λοιπόν, σήμερα τον δημοκρατικό κόσμο -και εδώ από την Κέρκυρα- να ενώσουμε τις αγωνίες και τις δυνάμεις μας. Γιατί αυτό είναι και σήμερα το δικό μας χρέος: να φύγει η Νέα Δημοκρατία, αλλά να έρθει ένα ΠΑΣΟΚ με γνώση, με υπευθυνότητα, με ήθος, με σοβαρότητα, για να αφήσει τη σφραγίδα του στα μεγάλα ζητήματα της πατρίδας» πρόσθεσε.

 

 

 

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την ανάληψη της ηθικής δέσμευσης από τους υποψήφιους Προέδρους ότι την επομένη των εσωκομματικών εκλογών θα συνδράμουν τον αγώνα του Κινήματος: «Όλοι οι υποψήφιοι έχουν χρέος, την επόμενη ημέρα, να είναι υποψήφιοι βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογικές τους περιφέρειες και να δεσμευτούν για ενότητα. Όχι όπως το 2017  που στο τέλος μείναμε η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, εγώ και ο Γιάννης Μανιάτης. Όχι όπως το 2021 που μετά από λίγο καιρό ένας υποψήφιος έκανε κόμμα. Η δέσμευση για ενότητα πρέπει να είναι από όλους, δημοσίως».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΙΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.