Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι αναμένεται να συζητηθεί απόψε στην συνεδρίαση λογοδοσίας του κεντρικού δ. συμβουλίου

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
02 Σεπτεμβρίου 2024 / 14:20

Οκτώ οι ερωτήσεις, το νερό και τα σκουπίδια έχουν την τιμητική τους. Κι ύστερα από ένα περιπετειώδες καλοκαίρι και στα δυο αυτά μέτωπα αναζητείται το δέον γενέσθαι

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνέρχεται απόψε 21η Συνεδρίαση στις 7 μ.μ. σε Ειδική (4ηΣυνεδρίαση λογοδοσίας) το δημοτικό συμβούλιο κεντρικής Κέρκυρας, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Οι ερωτήσεις:

Ερώτηση από την Επικεφαλής της Παρατάξεως «Κερκυραίων Δήμος – Κέρκυρα 2028» κα Μερόπη – Σπυριδούλα Υδραίου: Διαχείριση απορριμμάτων.

2η Ερώτηση από τον Επικεφαλής της Παρατάξεως «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων» κ. Ιωάννη Μπορμπότη: για τα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου

3η Ερώτηση από τον Επικεφαλής της Παρατάξεως «Αλλάζουμε Ρότα» κ. Παναγιώτη Μεταλληνό: Οι συνεχείς διακοπές νερού και ποιες είναι οι προβλέψεις, παρεμβάσεις και πολιτικές της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου, για την βελτίωση της ζοφερής αυτής κατάσταση.

4η Ερώτηση από τον Επικεφαλής της Παρατάξεως «Κερκυραϊκή Συμμαχία» κ. Γεώργιο Καρύδη: Σε ποιες κατά προτεραιότητα ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε άμεσα, ώστε να σταματήσουν οι καθημερινές διακοπές παροχής νερού, να παύσει η αφόρητη  και πρωτόγνωρη ταλαιπωρία των κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου και ν’ αλλάξει η δυσμενής εικόνα που έχει λάβει το νησί μας ως τουριστικός προορισμός και εξαιτίας του λόγου αυτού; Τελικά υπάρχει προοπτική ή όχι για την κατασκευή του περιβόητου έργου των Φραγμάτων; 

5η Ερώτηση από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Παρατάξεως «Κερκυραίων Δήμος – Κέρκυρα 2028» κ. Νικόλαο Καλόγερο: Αντιπυρική - αντιπλημμυρική περίοδος, μέτρα πρόληψης και προστασίας, εφαρμογή ψηφισμένων σχεδίων, απαραίτητα και δρομολογημένα σχετικά έργα.

6η Ερώτηση από τη Δημοτική Σύμβουλο της Παρατάξεως «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων» κα Μυρσίνη Χαραλάμπους: Για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

7η Ερώτηση από τον Δημοτικό Σύμβουλο της Παρατάξεως «Κερκυραίων Δήμος – Κέρκυρα 2028» κα Μαρία Ζερβού: Αναφορές και καταγγελία σωματείου ΟΤΑ Δήμου για παράνομες εντολές από Αντιδημάρχους, εντεταλμένους και ειδικούς συμβούλους.

8η Ερώτηση από τη Δημοτική Σύμβουλο της Παρατάξεως «Λαϊκή Συσπείρωση Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων» κα Ευτυχία Γραμμένου: Για το σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι.